Πολιτική

Κυριάκος Βελόπουλος Twitter: “Όποιος παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία βυθίζεται”

Κυριάκος Βελόπουλος Twitter: “Όποιος παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία βυθίζεται”
Κυριάκος Βελόπουλος Twitter: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε στην πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο με.... πρόκληση.

Κυριάκος Βελόπουλος Twitter: Η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού πλοίου στον ελλαδικό χώρο δεν θα μπορούσε να περάσει στα… ψιλά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Ο Έλληνας πολιτικός με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο  Twitter φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα για το ποια θα έπρεπε να είναι κατ’ αυτόν η απάντηση από ελληνικής μεριάς. Ο Κυριάκος Βελόπουλος με ένα σύντομο βίντεο “βύθισε” το “Oruc Reis” απαντώντας με πρόκληση στην προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πόσταρε στην προσωπική σελίδα του βίντεο, προϊόν μοντάζ, στο οποίο το τουρκικό σκάφος δέχεται καταστροφικό πλήγμα από πύραυλο, που εκτοξεύεται από πολεμικό πλοίο.

Το βίντεο συνοδεύει η θέση του κ. Βελόπουλου και του κόμματός του αναφορικά με την παραβίαση την κυριαρχίας της χώρας μας, που δεν είναι άλλη από τη βύθιση: “Έτσι κάνουν οι Ελληνες! Όποιος παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία …βυθίζεται!Το θέμα είναι ποτέ θα αποκτήσει η Ελλάδα Ελληνική ηγεσία !ΓΙΑ ΕΜΆΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η…ΛΥΣΗ!”

Από πλευράς κυβέρνησης για καλή τύχη όλων μας, η αντιμετώπιση του ζητήματος ήταν αρκετά διαφορετική από αυτή που πρότεινε ο Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε μάλιστα σήμερα τη στιχομυθία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της προκλητικής διέλευσης του “Oruc Reis” στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε τον εξής διάλογο:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση”.

“Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία”.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε κι άλλη συνομιλία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

“Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε;”.

“Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει”.

“Τι συστήνετε κύριε υπουργέ”;

“Ψυχραιμία κύριε Πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα».

Από το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου σήμανε συναγερμός και η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων ήταν άμεση.

«Αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχα την πληροφορία. Απλά αποφασίσαμε να παρακολουθήσουμε την κίνηση του. Το άλλο πρωί, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ήταν στην περιοχή. Η ελληνική φρεγάτα ενημέρωνε διαρκώς το κέντρο επιχειρήσεων με απευθείας εικόνα από το σημείο που έπλεε το Ορούτς Ρέις ενώ από αέρος επιτηρούσε F-16, της Πολεμικής Αεροπορίας» δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments