Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής για μεταναστευτικό: H κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση στα νησια

Κίνημα Αλλαγής για μεταναστευτικό: H κυβέρνηση έχει ευθύνη για την κατάσταση στα νησια
Κίνημα Αλλαγής για μεταναστευτικό: Το προσφυγικό - μεταναστευτικό των νησιών του Βορείου Αιγαίου μονοπωλεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες, με το Κίνημα Αλλαγής να παίρνει θέση ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση αποσυμφόρηση τους.

Κίνημα Αλλαγής για μεταναστευτικό:  Η κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι τις τελευταίες ώρες ιδιαίτερα έκρυθμη λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού.  Τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με ξεσηκωμό των μεταναστών σε συνδυασμό με επεισόδια και φωτιές. Οι κάτοικοι αντιδρούν, η αστυνομική δύναμη ενισχύεται και όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νησιά.

Το κίνημα αλλαγής παίρνει λοιπόν θέση για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, αποδίδοντας την πλήρη ευθύνη για την «έκρυθμη κατάσταση» των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από την πληθώρα των προσφύγων –μεταναστών στην κυβέρνηση, ζητώντας άμεσα την αποσυμφόρησή τους. Συγκεκριμένα, το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση εξαπάτησε τους νησιώτες και συνεχίζει να το κάνει. Εξήγγειλε αποσυμφόρηση, από το φθινόπωρο είχαμε προειδοποιήσει πως κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί».

Επίσης, καταγγέλλει ότι 40.000 αιτήσεις εγκλωβισμένων στα νησιά μπαίνουν στο «ψυγείο» και δημιουργούνται συνθήκες έντασης που μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η ηρεμία και η τάξη στα νησιά, για να προληφθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις και επιτέλους να ακούσει το βασικό αίτημα των νησιωτών και όλων των λογικών ανθρώπων. Αποσυμφόρηση τώρα». Τέλος σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, εξετάζονται «μόνο τις αιτήσεις όσων εισήλθαν στα νησιά το 2020 και υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται για να παρουσιάσουν με αλχημείες γρήγορες αποφάσεις και κάποιες δεκάδες επιστροφές στην Τουρκία για την τηλεόραση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments