Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο Δικέφαλος του Βορρά με γκολ των Βιεϊρίνια και Πέλκα πήρε εκδίκηση από του "Πρασίνους" και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη στην Τούμπα, αποκτώντας προβάδισμα, εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

O ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια, το οποίο καταλογίστηκε για μαρκάρισμα του Ινσούα στον Πέλκα. O διαιτητής ειδοποιήθηκε από το VAR ότι υπάρχει παράβαση και διατήρησε την αρχική του απόφαση, δίνοντας ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, σε μία δύσκολη φάση (στο ριπλέι ο Ινσούα φαίνεται ότι βρίσκει την μπάλα, ωστόσο επίσης φαίνεται να υπάρχει επαφή με το χέρι του Ισπανού στον παίκτη του ΠΑΟΚ).

Στο 72ο λεπτό ο Βαρέλα με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, βρίσκοντας ωστόσο έναν εξαιρετικό Διούδη.

 

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι με ξεκάθαρη διάθεση να ασκήσει αρκετά ψηλά την πίεση του, ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 15’ με το σουτ του Κουρμπέλη, (βρήκε πάνω στον Ζαχίντ) να υποχρεώνει τον Πασχαλάκη σε μια δύσκολη απόκρουση.

Οι «πράσινοι» ξεπερνώντας την πίεση των γηπεδούχων, ισορρόπησαν εντός του αγωνιστικού και επισκέφτηκαν με αξιώσεις εκ νέου (26’) τα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Βαρέλα κατόρθωσε με υπερένταση και πήρε «την μπουκιά μέσα από το στόμα» του Μακέντα. Για τον «Δικέφαλο» ήταν ζητούμενο, πλέον, το πως θα έφτανε σε θέση για γκολ. Το κατάφερε με την κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ προς τον Πέλκα και το μαρκάρισμα του Ινσούα. Η μπάλα στήθηκε στην «άσπρη βούλα», από εκεί που δύσκολα αστοχεί ο αρχηγός του.

Το γκολ του Αντρέ Βιεϊρίνια έβαλε από το 34’ τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ και με το 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το ξεκίνημα του β’ μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (49’) να απειλεί την εστία του Διούδη, αλλά τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να του λέει «όχι». Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο και λίγο έλειψε ο Λάμπρου, που δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει αντί του Πέλκα, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα να χριστεί σκόρερ (63’).

Επιδίωξε να το κάνει οκτώ λεπτά αργότερα, ωστόσο ο Διούδης έμεινε ψύχραιμος στο «τετ α τετ» με τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ, κρατώντας το σκορ στο 1-0, κάτι που ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να το κάνει στην κεφαλιά του ανενόχλητου Φερνάντο Βαρέλα (2-0), με το οποίο οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα δύο γκολ (72’) και θα μπορούσαν ξανά με τον Λάμπρου στο 81’ να κάνουν το 3-0. Στο 86’ Λάμπρου και Διούδης είχαν ένα ακόμη «τετ α τετ», με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να είναι και πάλι ο νικητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments