Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό την Πέμπτη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό την Πέμπτη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2020.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προεδρεύσει αύριο στις 10:00 σε συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με αντικείμενο τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στις 11:00, θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, επίτροπο Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Στις 11:30, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στις 18:00 θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα την υγεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις:

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου. Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, τονίστηκε πως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές, ενώ τέθηκε ως στόχος η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας κάθε μεγέθους και η υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Μεταξύ των σημαντικών δράσεων που παρουσιάστηκαν είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πόλου του Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, η εφαρμογή και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (μέσω και της Golden Visa), αλλά και του πλαισίου για τις ΣΔΙΤ. Επίσης, με την παρουσίαση συγκεκριμένων έργων, αναπτύχθηκαν οι στόχοι για αύξηση των δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, τη σύνδεση Έρευνας – Τεχνολογίας-Καινοτομίας με την αγορά και τη στήριξη καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων. Στη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε από τον πρωθυπουργό η κατεύθυνση για ριζική απλοποίηση του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις και το εταιρικό Δίκαιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments