Διεθνή

Καζακστάν: Οκτώ νεκροί από συγκρούσεις στην επαρχία Ζαμπίλ

Καζακστάν: Οκτώ νεκροί από συγκρούσεις στην επαρχία Ζαμπίλ
Καζακστάν: Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από βίαιες συγκρούσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε τόπο καταγωγής αρκετών μελών της μειονοτικής ομάδας Ντουνγκάν.

Καζακστάν: Οι αιματηρές συγκρούσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν εθνικό διχασμό στο Καζακστάν συνεχίζονται. Μία σειρά από συγκρούσεις ξέσπασαν σε αρκετά χωριά στην επαρχία Ζαμπίλ στα νότια του Καζακστάν με συνέπεια οκτώ άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 20 να τραυματιστούν, σύμφωνα με τον υπουργό των Εσωτερικών Γερλάν Τουργκουμπάγεφ.

Η αστυνομία, αλλά και η εθνική φρουρά έχουν τώρα υπό έλεγχο την κατάσταση προστατεύοντας τις περιοχές της επαρχίας Ζαμπίλ από τυχόν νέες επιδρομές, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ, ο οποίος διέταξε την κυβέρνηση να υλοποιήσει βήματα προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία στα χωριά και να αποτραπούν μια για πάντα αυτού του είδους τα φαινόμενα που στοιχίζουν τη ζωή αθώων ψυχών.

Η περιοχή στην οποία εξελίχθηκαν οι συγκρούσεις είναι ο τόπος καταγωγής αρκετών μελών της μειονοτικής ομάδας Ντουνγκάν, που είναι μουσουλμάνοι κινεζικής καταγωγής. Ο Πρόεδρος Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ διέταξε την διεξαγωγή λεπτομερειακής έρευνας από τις αστυνομικές αρχές και έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες ασφαλείας να προσάγουν όσους διασπείρουν λόγια εθνικού διχασμού, “πληροφορίες προπαγάνδας και παραπληροφόρηση”. Η κατάσταση στη περιοχή παραμένη τεταμένη ενώ οι κάτοικοι των χωριών της επαρχίας Ζαμπίλ, ζουν υπό των φόβο νέων επιθέσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments