Ελλάδα

Νέος Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικές οι εξετάσεις των δύο Ελλήνων που επέστρεψαν από την Κίνα [vids]

Νέος Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικές οι εξετάσεις των δύο Ελλήνων που επέστρεψαν από την Κίνα [vids]
Νέος Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά οι δύο Έλληνες θα παραμείνουν για 14 ακόμα ημέρες σε εθελούσια απομόνωση.

Νέος Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικά είναι για τον κορωνοϊό και τα δύο δείγματα που ελήφθησαν από τους δύο Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν χθες από την πόλη Ουχάν της Κίνας και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αποκάλυψε το ίδιο το υπουργείο Υγείας που πριν από λίγο ανήρτησε στο Twitter τα εξής:

«Ο άψογος συντονισμός ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ & 1ης ΥΠΕ ολοκλήρωσε επιτυχώς τον επαναπατρισμό των 2 Ελλήνων πολιτών από την Κίνα. Στο πλαίσιο του κλινικό-εργαστηριακού πρωτοκόλλου εξετάσής τους, διενεργήθηκε έλεγχος αναπνευστικών δειγμάτων που ήταν αρνητικός για την παρουσία του νέου κορωνοϊού».

Παρότι τα αποτελέσματα για κορωνοϊό ήταν αρνητικά, οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θα παραμείνουν για 14 ακόμα ημέρες σε εθελούσια απομόνωση στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

 

Αρνητικό για κορωνοϊό το δεύτερο ύποπτο κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ

Αρνητικό για κορωνοϊό αποδείχτηκε κατόπιν ανάλυσης στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος το δείγμα από τον ασθενή, που εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Κέντρου, Άννα Παπά.

Ήταν το δεύτερο ύποπτο περιστατικό το οποίο προσήλθε στο ΑΧΕΠΑ και αποδείχτηκε αρνητικό ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο λοιμωξιολόγος, διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, διότι δεν είναι όλα τα περιστατικά ύποπτα.

“Μόνο τα ύποπτα κρούσματα πρέπει να έρχονται στα νοσοκομεία. Είναι πολλά περιστατικά, τα οποία είναι ψευδο-ύποπτα και δημιουργούν έναν πανικό στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους ασθενείς. Μόνο τα ύποπτα κρούσματα να έρχονται στα Κέντρα Αναφοράς” σημείωσε ο κ. Κολλάρας. Όπως εξήγησε ο κ. Κολλάρας, ύποπτα είναι μόνο τα περιστατικά όπου υπάρχουν συγκεκριμένα επιδημιολογικά κριτήρια, δηλαδή αν ο ασθενής έχει ταξιδέψει στην Κίνα και μετά από 14 ημέρες παρουσιάσει πυρετό και συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι ένα από τα τρία κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, στο διάστημα των τελευταίων 10 ημερών προσήλθαν δύο κρούσματα ύποπτα για κορωνοϊό. Το πρώτο είχε αποδειχτεί αρνητικό κατόπιν ανάλυσης του δείγματος στο Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ το δεύτερο αποδείχτηκε αρνητικό μετά από ανάλυση που έγινε στο Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την περιοχή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments