Πολιτική

Νίκος Δένδιας Ισπανία: Συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας Ισπανία: Συνάντηση με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας Ισπανία: Επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να είναι οι διμερείς σχέσεις, καθώς και τα ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση το μεταναστευτικό.

Νίκος Δένδιας Ισπανία: Ο υπουργός Εξωτερικών, μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας της Ισπανίας, Arancha González Laya. Ειδικότερα, οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στο μεταναστευτικό, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες  ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συνάντηση στη Βαλέτα με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας–Μάλτας, το μεταναστευτικό, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Συνάντηση είχε επίσης και με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Λιβύη και τις προσπάθειες για ειρήνευση, ο παράνομος χαρακτήρας των μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία, αλλά και η ενεργειακή συνεργασία της χώρας μας με την Ιταλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments