Διεθνή

Ισπανία μεταναστευτικό: 67 Αγνοούμενοι ανοιχτά του Μαρόκου

Ισπανία μεταναστευτικό: 67 Αγνοούμενοι ανοιχτά του Μαρόκου
Ισπανία μεταναστευτικό: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτών του Μαρόκο, με τις ισπανικές αρχές να έχουν διασώσει μέχρι στιγμής 119 ενώ στη θάλασσα βρίσκονται ακόμη 67.

Ισπανία μεταναστευτικό: Η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε τη Δευτέρα από τη θάλασσα 119 μετανάστες, ενώ αναζητεί άλλους 67 ανθρώπους που πιστεύεται ότι ταξίδευαν σε μια πλαστική βάρκα, προσπαθώντας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Οι έρευνες των ισπανικών υπηρεσιών διάσωσης επικεντρώνονται στα νερά της Μεσογείου που χωρίζουν την Ισπανία από το Μαρόκο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισπανικής ακτοφυλακής, τα δύο φουσκωτά εντοπίστηκαν στην περιοχή που είναι γνωστή ως θάλασσα του Αλμποράν με 60 και 59 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική αντίστοιχα και όλοι αποβιβάστηκαν στη Μάλαγα, νοτιοανατολικά της Ισπανίας. Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων είναι 26 γυναίκες και πέντε παιδιά, φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση υγείας.

Η Ισπανία έγινε το 2018 η κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη. Πέρυσι είδε τον αριθμό των αφίξεων να μειώνεται, αλλά πρόσφατα υπήρξε μια αύξηση των φουσκωτών που κατευθύνονται προς τις Κανάριες Νήσους. Από την πλευρά του, το Μαρόκο έλαβε 140 εκατομμύρια ευρώ σε πόρους από την ΕΕ το 2019, για να σταματήσει τις παράνομες διελεύσεις μεταναστών.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments