Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Περισσότεροι από 1.100 νεκροί – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Κορωνοϊός Κίνα: Περισσότεροι από 1.100 νεκροί – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
Κορωνοϊός Κίνα: Εντοπίστηκαν ημερησίως, 1.638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Χουμπέι.

Κορωνοϊός Κίνα: Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου μετά την ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής υγείας στη Χουμπέι, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 94 νέοι θάνατοι, με την επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός να έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα. Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό των επαρχιακών υγειονομικών αρχών, στη Χουμπέι, εστία της επιδημίας, εντοπίστηκαν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 1.638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από την 31η Ιανουαρίου, όταν είχαν καταγραφεί 1.347. Το σύνολο των επαληθευμένων με εργαστηριακές εξετάσεις κρουσμάτων στη Χουμπέι έφθασε τα 33.366 μέχρι και την 11η Φεβρουάριου.

Οι περισσότεροι νέοι θάνατοι (72) καταγράφηκαν στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο, ενώ στην Ουχάν, μεγαλούπολη 11 εκατομμυρίων κατοίκων που τελεί υπό αποκλεισμό επί εβδομάδες, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 820. Τέλος, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα νεότερο απολογισμό για όλη την κινεζική επικράτεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΟΥ: Ο νέος κορωνοϊός «βαφτίστηκε» Covid-19 – Σε 18 μήνες θα είναι έτοιμο το εμβόλιο

Ο νέος κορωνοϊός θα ονομάζεται «Covid-19», όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, εξηγώντας ότι οι άλλες ονομασίες θα ήταν “ανακριβείς” και ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο στιγματισμός. Η ονομασία αυτή επιλέχθηκε ώστε να είναι “εύκολη στην προφορά” και ταυτόχρονα να μην στιγματίζει μια συγκεκριμένη χώρα ή έναν λαό, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Τέντρος, το “co” παραπέμπει στη λέξη “κορόνα”, το “vi” στον “ιό” και το τελικό “d” στη λέξη “desease” (ασθένεια στα αγγλικά). Ο αριθμός 19 αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο πρωτοεμφανίστηκε (2019). Περίπου 400 επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο συμμετέχουν από σήμερα στη διήμερη συνάντηση, υπό την αιγίδα του ΠΟΥ, με στόχο την εντατικοποίηση της μάχης εναντίον της ασθένειας αυτής.

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες. «Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», πρόσθεσε κατά την καθημερινή πλέον ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση σε όλον τον κόσμο να ενώσει τις προσπάθειές του ώστε να αποφευχθούν “και άλλα κρούσματα και πολύ υψηλότερο κόστος”. Εκτίμησε ωστόσο ότι “υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα να σταματήσουμε” την εξάπλωση του νέου ιού. “Ζητούμε από τις χώρες να είναι όσο πιο επιθετικές γίνεται, ακόλουθούμε μια στρατηγική περιορισμού”, πρόσθεσε. “Αν ο κόσμος δεν θέλει να ξυπνήσει και να θεωρήσει τον ιό ως τον δημόσιο εχθρό υπ’ αριθμόν 1, δεν νομίζω ότι θα μάθουμε από τα μαθήματά μας”, προειδοποίησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments