Οικονομία

10ετές ομόλογο απόδοση: Για πρώτη φορά κάτω του 1%

10ετές ομόλογο απόδοση: Για πρώτη φορά κάτω του 1%
10ετές ομόλογο: Συγκεκριμένα η απόδοση του διαμορφώνεται στο 0,961% με πτώση 7% από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.

10ετές ομόλογο απόδοση: Για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών ομολόγων η απόδοση τους έχει πέσει τόσο χαμηλά. Σήμερα η απόδοση του 10ετους ομολόγου έπεσε κάτω του 1%. Συγκεκριμένα η απόδοση του διαμορφώνεται στο 0,961% με πτώση 7% από χθες, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Επίσης η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,306% με πτώση ύψους 13% σε σχέση με χθες.

Η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων σχετίζεται με την προσδοκία της αγοράς πως τα ελληνικά ομόλογα θα αποκτήσουν την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης μέσα σε βάθος 12μηνου και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Βασική προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων είναι η εκπλήρωση των ελάχιστων απαιτήσεων πιστοληπτικής διαβάθμισης που θέτει η ΕΚΤ. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει πιστοληπτική διαβάθμιση τρίτης βαθμίδας, ήτοι η ελάχιστη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση που θα της δίνουν οι οίκοι Fitch και Standard & Poor’s να είναι «ΒΒΒ-», η διενεργούμενη από τον οίκο Moody’s διαβάθμιση να είναι «Baa3» και η διαβάθμιση του οίκου DBRS στο «BBB».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments