Ελλάδα

Αποκλειστικό: Εκπαιδευτική άδεια ζητάει η μια εξ των δυο συντρόφων του τοξοβόλου

Αποκλειστικό: Εκπαιδευτική άδεια ζητάει η μια εξ των δυο συντρόφων του τοξοβόλου
Εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της, ζήτησε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου με αίτημά της προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pagenews, η κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση αιτείται να μεταφερθεί από τις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα όπου κρατείται, στο σωφρονιστικό κατάστημα γυναικών του Κορυδαλλού και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να βγαίνει από τη φυλακή, εντασσόμενη στο σύστημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης, ώστε να μεταβαίνει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η 25χρονη είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό, όπου όμως εμφανίστηκε για τελευταία φορά γύρω στο 2017.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 35 χρόνων ως μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και συνεργός της Πόλας Ρούπα στην επιχείρηση απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Μάλιστα είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας μαζί με τους Μαζιώτη-Ρούπα, όταν οι Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν την επιμέλεια του παιδιού του ζεύγους σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Η Αθανασοπούλου αρχικά προφυλακίστηκε, όταν συμπληρώθηκε το 18μηνο της κράτησής της αφέθηκε ελεύθερη, ενώ στις 20 Ιουνίου 2019, μία ημέρα πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, εξαφανίστηκε και έκτοτε αγνοούνταν τα ίχνη της. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020, οπότε και έπεσε στα χέρια της αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους συντρόφους της  Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό και ως τοξοβόλο του Συντάγματος, αλλά και ακόμη μία γυναίκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments