Ελλάδα

Αποσύρονται τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο: Με εντολή Μητσοτάκη φεύγουν οι δυνάμεις της αστυνομίας

Αποσύρονται τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο: Με εντολή Μητσοτάκη φεύγουν οι δυνάμεις της αστυνομίας
Αποσύρονται τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο: Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και τα ΜΑΤ αποσύρονται από τα νησιά το πρωί της Πέμπτης - Ο Στέλιος Πέτσας συνεχάρη τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αποσύρονται τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο: Η απόφαση ελήφθη με απόφαση Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Για την απομάκρυνση των ΜΑΤ από τα νησιά μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που πήγαν για ενίσχυση στα νησιά αποχωρούν, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα ΜΑΤ περικυκλώθηκαν από πολίτες

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Λέσβο είναι ανεξέλεγκτη, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κλειστεί μέσα στο στρατόπεδο Κυριαζή και από έξω οι πολίτες τους έχουν περικυκλώσει. Τα πράγματα βρίσκονται εντελώς εκτός ελέγχου, αφού αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από το στρατόπεδο όπου βρίσκονται έξι διμοιρίες.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως από τα επεισόδια στη Λέσβο, στο Διαβολόρεμα και την Καράβα, έχουν τραυματιστεί 10 πολίτες (από δακρυγόνα και χτυπήματα) και 43 αστυνομικοί. Αργά το απόγευμα, αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή αποχωρούν και οι δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας.

Στέλιος Πέτσας: Μερική απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ

Μιλώντας στον Alpha, ο Στέλιος Πέτσας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις “γιατί είχαν μία δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε είναι πρωτοφανούς βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να εκτελέσουν την αποστολή τους: να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών”.

Όπως είπε στη συνέχεια, “η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη. Αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον κάποιο λόγο να είναι εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους”, διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά τις δυνάμεις που εστάλησαν για ενίσχυση στα νησιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments