Ελλάδα

Λέσβος – Μεταναστευτικό: Άγρια επεισόδια έξω από το στρατόπεδο “Κυριαζίδης”

Λέσβος – Μεταναστευτικό: Άγρια επεισόδια έξω από το στρατόπεδο “Κυριαζίδης”
Λέσβος - Μεταναστευτικό: Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου με τους πολίτες να περικυκλώνουν το στρατόπεδο και τα ΜΑΤ να απαντάνε με δακρυγόνα.

Λέσβος – Μεταναστευτικό: Άγρια επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα έξω από το στρατόπεδο Κυριαζίδης στην Μυτιλήνη. Από νωρίς το απόγευμα έξω από το στρατόπεδο είχαν συγκεντρωθεί περίπου δύο χιλιάδες πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης στο νησί τους. Απέκλεισαν τις εισόδους τους στρατοπέδου καθώς νωρίτερα μπήκαν στο στρατόπεδο τρεις διμοιρίες αστυνομικών ΜΑΤ για να φιλοξενηθούν μιας και δεν κρίνεται ασφαλής πλέον η διαμονή τους σε ξενοδοχεία του νησιού.

Λίγο μετά τις 20:30 οι άνδρες των ΜΑΤ σε μια αιφνιδιαστική έξοδο επιχείρησαν να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος από την πύλη του στρατοπέδου εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι διαδηλωτές απάντησαν με βροχή από πέτρες και ξύλα, τουλάχιστον τρεις βόμβες μολότοφ και τα επεισόδια συνεχίσθηκαν για αρκετή ώρα. 

Έχουν τραυματιστεί πολίτες

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως από τα επεισόδια στη Λέσβο, στο Διαβολόρεμα και την Καράβα, έχουν τραυματιστεί 10 πολίτες (από δακρυγόνα και χτυπήματα) και 43 αστυνομικοί. Αργά το απόγευμα, αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή αποχωρούν και οι δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας.

Μιλώντας στον Alpha, ο Στέλιος Πέτσας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις “γιατί είχαν μία δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε είναι πρωτοφανούς βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να εκτελέσουν την αποστολή τους: να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών”.

Όπως είπε στη συνέχεια, “η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη. Αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον κάποιο λόγο να είναι εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους”, διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά τις δυνάμεις που εστάλησαν για ενίσχυση στα νησιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments