Ελλάδα

Μυτιλήνη – Μεταναστευτικό: Φωτιές έξω από το στρατόπεδο που φιλοξενούνται τα ΜΑΤ – Οι κάτοικοι συρρέουν

Μυτιλήνη – Μεταναστευτικό: Φωτιές έξω από το στρατόπεδο που φιλοξενούνται τα ΜΑΤ – Οι κάτοικοι συρρέουν
Μυτιλήνη - Μεταναστευτικό: Τεράστια είναι η ανταπόκριση από τους κατοίκους της Μυτιλήνης, οι οποίοι συρρέουν στο επίμαχο σημείο με κάθε μέσο.
Μυτιλήνη – Μεταναστευτικό: Με οχήματα κάθε τύπου κινητοποιούνται οι κάτοικοι της Μυτιλήνης προκειμένου να προσεγγίσουν το επίμαχο σημείο στο οποίο θα κατασκευαστεί το κλειστό κέντρο κράτησης. Με επιβατικά, βανάκια, και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώνονται και ανηφορίζουν προς το βουνό.

Είναι αλήθεια πως κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη κινητοποίηση από τους κατοίκους του νησιού.

Οι κάτοικοι έχουν βάλει φωτιά στην είσοδο του στρατοπέδου που φιλοξενούνται τα ΜΑΤ

Με τρεις μεγαλες φωτιες  έχουν αποκλείσει την είσοδο προς το στρατόπεδο Κυριαζίδη οι κάτοικοι του νησιού. Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο φιλοξενούνται αρκετοί αστυνομικοί των ΜΑΤ οι οποίοι επιχειρούν αυτές τις ημέρες στο νησί. Με οδοφράγματα από λάστιχα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας περισσότερων από 1000 ανθρώπους οι κάτοικοι ζητούν να μην γίνει το κλειστό κέντρο κράτησης στην περιοχη Καραβά. 

Νωρίτερα, άνθρωποι όλων των ηλικιών, παιδιά, πάρα πολλοί νέοι, γυναίκες, οικογενειάρχες έχουν σχημάτισαν ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι από το λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι το υπουργείο Αιγαίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλειστό κέντρο κράτησης στην Καράβα. Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως για σήμερα Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου κήρυξαν γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Στο σύνολό τους κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργία και συμμετέχουν σε αυτήν.

Το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ανάλογη εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ώρα στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο. Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 12:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments