Ελλάδα

Κορωνοϊός Λαμία: Δύο ύποπτα κρούσματα – Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο της πόλης

Κορωνοϊός Λαμία: Δύο ύποπτα κρούσματα – Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο της πόλης
Κορωνοϊός Λαμία: Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου περιμένουν ένα 12χρονο μαθητή από την Ιστιαία, με ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Λαμία: Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς όπως αναφέρεται από τοπικό ρεπορτάζ υπάρχει και δεύτερο ύποπτο κρούσμα. Ο λόγος για έναν 12χρονο μαθητή από τη Βόρεια Εύβοια που είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία, όπου είχε έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά από σχολείο της Ιταλίας και συγκεκριμένα από τη Μπολόνια.

Το παιδί φέρεται να έχει τα συμπτώματα της γρίπης και οι γονείς αρχικά πήγαν στο ΚΥ Υγείας της Ιστιαίας, όπου οι γιατροί συνέστησαν να εισαχθεί στην ειδική πτέρυγα του ΓΝ Λαμίας, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς της 5ης ΥΠΕ στη Στερεά, για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε λήξη συναγερμού από το πρώτο ύποπτο κρούσμα που ήταν ένας μαθητής από τα Καμένα Βούρλα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ιατρικές πηγές λένε ότι το πιθανότερο είναι να μην συμβαίνει τίποτα και όπως στην περίπτωση του μαθητή από τα Καμένα Βούρλα να πρόκειται για μια απλή γρίπη και όχι για τον κορωνοϊό, ωστόσο αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τρία είναι τελικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέβασαν τον αριθμό στους τρεις που νοσούν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον θανατηφόρο ιό. Το πρώτο κρούσμα είναι η 38χρονη γυναίκα, η οποία διαγνώσθηκε την Τετάρτη με τον νέο κορωνοϊό. Το δεύτερο κρούσμα είναι ο ανήλικος γιος της 38χρονης, ενώ το τρίτο κρούσμα αφορά μία άλλη γυναίκα, η οποία επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και η οποία κατοικεί στην Αθήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments