Ελλάδα

Μετανάστες στα ελληνικά νησιά: Τουλάχιστον 148 άτομα έφτασαν στα ελληνικά νησιά μέσα σε ένα 24ωρο

Μετανάστες στα ελληνικά νησιά: Τουλάχιστον 148 άτομα έφτασαν στα ελληνικά νησιά μέσα σε ένα 24ωρο
Μετανάστες στα ελληνικά νησιά: Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα περισυνελέγησαν στη Σάμο 50 μετανάστες και πρόσφυγες και άλλοι 44 στην Κω, ενώ 54 άτομα αποβιβάστηκαν με λέμβους σε Αγαθονήσι και Μεγίστη.

Μετανάστες στα ελληνικά: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τουλάχιστον 148 μετανάστες έφθασαν στα νησιά μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησαν σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης που σημειώθηκαν σε Σάμο και Κω.

Ειδικότερα σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, από το πρωί της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου έως το πρωί της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου περισυνελέγησαν στη Σάμο 50 μετανάστες και πρόσφυγες και άλλοι 44 στην Κω. Το ίδιο διάστημα 54 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν  με λέμβους σε Αγαθονήσι και Μεγίστη. Συγκεκριμένα 47 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Αγαθονήσι και 7 στη Μεγίστη.

Παράλληλα κάτι ανάλογο έγινε και στις 20 Φεβρουαρίου, όπου σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου έως το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 40 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμοκονήσι και 42 από τη Ψέριμο. Το ίδιο διάστημα 144 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα 45 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και περισυνελέγησαν στη Λέσβο, 27 στη Χίο, 49 στη Σάμο και 23 στο Αγαθονήσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments