Ελλάδα

Μεταναστευτικό Έβρος: Ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας

Μεταναστευτικό Έβρος: Ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομίας στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας
Μεταναστευτικό Έβρος: Οι πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα πέταξαν πέτρες και άναψαν φωτιές.

Μεταναστευτικό Έβρος: Χάος επικρατεί το πρωί του Σαββάτου στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα οδήγησε αρκετούς πρόσφυγες μια ανάσα από την Ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κλείσει τα σύνορα της χώρας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και μετανάστες να βρεθούν εγκλωβισμένοι.

Μια ομάδα από αυτούς προσπάθησε να περάσει στην ελληνική πλευρά, έχοντας αφήσει πίσω της τουρκικά φυλάκια. Μάλιστα δεν έμειναν μόνο σε αυτό καθώς άρχισαν να πετούν πέτρες προς την αστυνομία, ενώ έχουν ανάψει φωτιές. Από την πλευρά τους οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ .συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών/προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα. Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, απ όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.

Δείτε live εικόνα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments