Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε”

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε”
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε σήμερα από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας πως οι χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι στα σύνορά μας, ήρθαν γιατί τους διώχνει και τους χρησιμοποιεί η Τουρκία.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Χάος στα σύνορα

Επεισόδια εκτυλίσσονται στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο. Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν συρρεύσει από χθες στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκικά πλευρά, επιχειρώντας για άλλη μια φορά να περάσουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Από το πρωί του Σαββάτου επικτρατεί χάος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα οδήγησε αρκετούς πρόσφυγες μια ανάσα από την Ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να κλείσει τα σύνορα της χώρας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και μετανάστες να βρεθούν εγκλωβισμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments