Ελλάδα

Έβρος: Δύσκολη η νύχτα στις Καστανιές – Πάνω από 13.000 μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Έβρος: Δύσκολη η νύχτα στις Καστανιές – Πάνω από 13.000 μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Έβρος: Αναρίθμητες ήταν οι προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα με τις ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός.

Έβρος: Δύσκολη ήταν και η χθεσινή νύχτα στις Καστανιές Έβρου, όπου χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Περί τις 13.000 στα σύνορα λέει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων Ελλάδας – Τουρκίας  έχουν συγκεντρωθεί περίπου 13.000 άτομα, ανάμεσα τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Την  αποφασιστικότητα της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων της, επανέλαβε χθες  από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στον Έβρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επισήμανε  ότι χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας και τόνισε ότι “δεν έχουν έρθει από μόνοι τους, τους διώχνει τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η  Τουρκία“.  Στέλνοντας μήνυμα προς πασά κατεύθυνση επισήμανε ότι  δεν θα περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα, η Ευρώπη έχει σύνορα και τα σύνορα οι Έλληνες τα φυλάμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τι κάναμε χθες; Ανοίξαμε τις πόρτες. Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες».

Η Τουρκία μισάνοιξε τις πόρτες προς την Ευρώπη την Παρασκευή, απειλώντας να αφήσει να περάσει νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών αν δεν εξασφαλίσει ενεργή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπραντεφέρ της με τη Ρωσία στη Συρία.

Στη διάρκεια της νύχτας, όμως, ξέσπασαν ξανά επεισόδια στην περιοχή του Παζάρκουλε, στο ύψος των Καστανιών του Έβρου, όπου πλέον δημιουργείται καταυλισμός με χιλιάδες ανθρώπους. Αναρίθμητες ήταν οι προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα με τις ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός για να τους αποτρέψουν, ενώ δεκάδες συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί της Κυριακής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ‘Αμυνας αναμένεται να μεταβεί στον Έβρο για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε χθες Σάββατο: «Τι κάναμε χθες; Ανοίξαμε τις πόρτες. Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments