Πολιτική

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ζητά έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ζητά έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών
Μαργαρίτης Σχοινάς: Όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter, αύριο Δευτέρα ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρίσκεται στο Βερολίνο.

Την έκτακτη σύγκληση των υπουργών Εσωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της για τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Για τον σκοπό αυτό ο Επίτροπος έχει διαβουλεύσεις με την Κροατία -η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο. Βρίσκεται επίσης σε επαφή με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter, αύριο Δευτέρα ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρίσκεται στο Βερολίνο.

Η Ε.Ε παρακολουθεί με «ανησυχία» τις ροές από την Τουρκία

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία εκφράζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ παρακολουθεί με «ανησυχία» τις ροές των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ursula-von-der-Leyen-1200x800

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εγώ η ίδια βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον (Έλληνα) πρωθυπουργό (Κυριάκο) Μητσοτάκη και τον (Βούλγαρο) πρωθυπουργό (Μπόικο) Μπορίσοφ» γράφει σε ένα tweet η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ύψιστη προτεραιότητά μας, σε αυτό το στάδιο, είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα λάβουν την πλήρη στήριξή μας. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε επιπλέον στήριξη, ιδίως μέσω της Frontex στα χερσαία σύνορα» συμπλήρωσε σε ένα δεύτερο tweet.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments