Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση μετά το ένατο κρούσμα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση μετά το ένατο κρούσμα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η κυβέρνηση ανακοινώνει το βράδυ της Τετάρτης έκτακτα μέτρα μετά και το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι και το πιο σοβαρό καθώς ο 67χρονος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Πάτρα με σοβαρή πνευμονία σε σταθερή κατάσταση. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώνει έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη μελών της κυβέρνησης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν τα έκτακτα μέτρα που θα παρθούν μετά και το ένατο κρούσμα κορωνοϊού. Να υπενθυμίσουμε ότι ο 66χρονος Έλληνας που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ρίου ταξίδεψε πρόσφατα με γκρουπ τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Αίγυπτο.

Η πρώτη διάγνωση δεν έδειξε κορωνοϊό:

Ο 66χρονος, σύμφωνα με το tempo24.gr, είναι ευρύτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία της Ηλείας. Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Με βάση αυτή τη διάγνωση, ο ασθενής νοσηλεύτηκε αρχικά στην παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. Για προληπτικούς λόγους, πάντως, εστάλησαν δείγματα του ασθενή στο Παστέρ κι από εκεί επιβεβαιώθηκε ότι είναι το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού, δόθηκε εντολή το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του να μπει σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι του.

koronoios3-5

Σημειώνεται, πως νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε γίνει γνωστό ένα ακόμη κρούσμα, το όγδοο κατά σειρά. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, γυναίκας εκπαιδευτικού και φίλης της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού. Ο άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments