Διεθνή

ΝΑΤΟ για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο

ΝΑΤΟ για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο
ΝΑΤΟ για μεταναστευτικό: Στις αφίξεις των χιλιάδων μεταναστών στα ελληνικά σύνορα αναφέρθηκε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Τέτοιου είδους προκλήσεις απαιτούν από κοινού λύσεις» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟ για μεταναστευτικό: Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε το ΝΑΤΟ σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Εν μέσω τουρκικής προπαγάνδας και προώθησης μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε, όπως έχει πράξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την στήριξή του στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σκληρή πραγματικότητα» δήλωσε συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος μίλησε από την Κροατία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, για την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο συριακό. «Η Ελλάδα κουβαλά βαρύ φορτίο. Οι προκλήσεις στο μεταναστευτικό, είναι κοινές προκλήσεις που απαιτούν κοινές λύσεις», διεμήνυσε ο Στόλτενμπεργκ.

Την απόλυτη στήριξή της στην Ελλάδα υπογραμμίζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η «προστασία των συνόρων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να γίνεται «με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων», υπενθύμισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων ‘Ιλβα Γιόχανσον, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια «έκτακτη» κατάσταση. Η ‘Ιλβα Γιόχανσον ερωτήθηκε για τις επικρίσεις μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που αφορούν τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Αθήνα στα σύνορα απέναντι στις ροές χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Νωρίτερα, οριστικοποιήθηκε έπειτα από πολύωρη διπλωματική μάχη το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Στο κείμενο υπάρχουν αναφορές στη χθεσινή επίσκεψη της Ούρσουλα φον Ντερ Λάινεν, του Σαρλ Μισέλ και του Νταβίντ Σασόλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους ενημέρωσε για την εξελισσόμενη εισβολή από ορδές μεταναστών προερχόμενων από την Τουρκία. Για την καταδίκη της τουρκικής πολιτικής στο μεταναστευτικό χρειάστηκαν ώρες διαπραγματεύσεων όπου τις ελληνικές θέσεις υπερασπίστηκαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments