Άποψη

Πηγαίνοντας προς την τελική πίστα

Πηγαίνοντας προς την τελική πίστα
Ο Λάμπρος Καλλαρύτης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr τονίζει πόσο σημαντικό είναι η κυβέρνηση να απαντήσει στην τουρκική κλιμάκωση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και υψηλότερη αποτελεσματικότητα.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι στέλνει 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα με στόχο «να προστατεύσουν τους μετανάστες» και να εμποδίσουν την επαναπροώθησή τους. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ενώ οι ελληνικές δυνάμεις θα επιχειρούν να αποτρέψουν την είσοδο των παράνομων μεταναστών στη χώρα, οι Τούρκοι θα καταβάλλουν προσπάθειες για το αντίθετο. Θα «σπρώχνουν» τις μάζες και επιμέρους ομάδες στο ελληνικό έδαφος και θα παρεμποδίζουν τις επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης από τους Έλληνες στρατιώτες, εθνοφύλακες, συνοριοφύλακες κλπ.

Είναι προφανές ότι το ενδεχόμενο επεισοδίου συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες, είτε από ατύχημα είτε από προβοκάτσια.

Με την τελευταία οι Τούρκοι φλερτάρουν όλο και πιο πολύ αν κρίνει κάποιος από τα fake news που ήδη επικοινωνούν περί νεκρών και τραυματιών μεταναστών από ελληνικά πυρά. Καλλιεργούν κλίμα στην κοινή γνώμη με ψεύτικές ειδήσεις ώστε στη συνέχεια να εκβιάσουν, προκαλέσουν ή σκηνοθετήσουν ένα τέτοιο συμβάν και να κατηγορήσουν την Ελλάδα.

Η αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού επιβεβαιώνει, για όσους είχαν ακόμα αμφιβολίες, ότι η επιλογή της κλιμάκωσης εκ μέρους της Τουρκίας οδηγεί όλο και πιο κοντά σε μία ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση το εύρος της οποίας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Το γεγονός όμως ότι πλέον δεν αρκείται στο να εξοπλίζει τους μετανάστες με χημικά για να τα πετούν στις ελληνικές δυνάμεις αλλά το κάνει και η ίδια η τουρκική στρατοχωροφυλακή με εκτοξευτές από οχήματα, η αποστολή, όπως προαναφέρθηκε, 1.000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα, η χρήση drones για την καθοδήγηση ρίψης των χημικών κ.ά., καταδεικνύουν ότι πρόκειται για κανονική στρατιωτική επιχείρηση με την όλο και πιο άμεση και επίσημη εμπλοκή τουρκικών δυνάμεων. Παράλληλα, συνεχίζει τη χρησιμοποίηση των μεταναστών κατ’ αναλογία της χρησιμοποίησης των μισθοφόρωνς σε άλλα μέτωπα, Συρία και Λιβύη. Χωρίς να αποκλείεται, αντιθέτως πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι μεταξύ του όχλου που συνωστίζει στα σύνορα υπάρχουν μισθοφόροι και άνδρες των ειδικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών.

Κάποια τελευταία ευρήματα από ελληνικής πλευράς αποκαλύπτουν την έκταση και το βάθος του οργανωμένου σχεδίου.

Ο Ελληνικός Στρατός εντόπισε στα σύνορα περούκες με τις οποίες προμηθεύουν οι Τούρκοι τους μετανάστες ώστε να φαίνεται ότι αυτοί που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα είναι γυναίκες (!) ενώ βρέθηκαν και περικάρπια με διακριτικά, γράμματα και αριθμούς, προκειμένου να υπάρχει και ποσοτικοποιημένη καταγραφή για το πόσοι περνούν στο ελληνικό έδαφος και πόσοι επαναπροωθούνται.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι πρόκειται για επιχείρηση με εκτεταμένα στοιχεία υβριδικού πολέμου στην οποία συν τω χρόνω εκδηλώνονται όλο και πιο ανοιχτά διαστάσεις επίσημης εμπλοκής υπηρεσιών και μονάδων του τουρκικού κράτους.

Από τη στιγμή που υπάρχει η επίσημη διάγνωση και παραδοχή περί τίνος πρόκειται, αν και καθυστερημένα διότι ήταν εξ αρχής σαφές, οφείλει η χώρα να αντιμετωπίσει αναλόγως την απειλή. Αυτό γίνεται εδώ και ημέρες και μάλιστα με αυξανόμενη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η Τουρκία, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται δεν το περίμενε, θα δοκιμάσει και τα δύο. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης η κυβέρνηση να απαντήσει στην τουρκική κλιμάκωση με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και υψηλότερη αποτελεσματικότητα. Η Τουρκία περνά στα τελευταία στάδια της προσπάθειας καταπόνησης και αποσταθεροποίησης, πριν προσχωρήσει στην τελική κίνηση της. Ο μόνος τρόπος να μην την αποπειραθεί είναι να πληρώσει από τώρα υψηλό κόστος σε αυτό που ήδη κάνει. Να πειστεί ότι αν προχωρήσει, θα είναι η τελευταία πίστα για αυτήν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments