Ελλάδα

Εποχική γρίπη: Σε έξαρση ο ιός – Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους

Εποχική γρίπη: Σε έξαρση ο ιός – Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους
Εποχική γρίπη: Στους 83 ανέρχονται οι νεκροί από την εποχική γρίπη. Από αυτούς οι έξι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα.

Εποχική γρίπη: Επιβραδύνεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα. Μάλιστα, κατά την εβδομάδα 24 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου, οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), συνολικά 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, έξι την τελευταία εβδομάδα και έχουν καταγραφεί 234 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης.

Από αυτά, τα 213 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μόνο 87 (37,2%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τους 83 θανάτους με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, οι 65 αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 48 άνδρες και 35 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη. Από τα 79 (95,2%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 4 (4,8%) ιός γρίπης τύπου Β.

Τα 47 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερθέντα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών 17 (36,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 30 (63,8%) στον υπότυπο Α (Η3Ν2). Τα 77 (92,8%) από τα 83 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη εξ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 29 (37,7%).

Την ίδια ώρα στο μέτωπο του κορωνοϊού, 31 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας:

Έφτασαν τα 31 συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Από τους 24 συνταξιδιώτες του 67χρονου στην Πάτρα, οι 21 βρέθηκαν θετικοί. Τα νέα δεδομένα για τα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος – εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά. Το γεγονός της μετάδοσης δείχνει τη δυναμική του ιού, είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία.

Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί είπε ο κ.Τσιόδρας. Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ’ υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments