Ελλάδα

Frontex μεταναστευτικό: Ξεκινά επιχείρηση σε ξηρά και θάλασσα

Frontex μεταναστευτικό: Ξεκινά επιχείρηση σε ξηρά και θάλασσα
Frontex μεταναστευτικό: Επιχείρηση στην ξηρά και τη θάλασσα για να βοηθήσει την Ελλάδα ξεκινά τις επόμενες ημέρες ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης (Frontex).

Frontex μεταναστευτικό: Η Frontex θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα την ταχεία μεθοριακή επέμβασή της στην Ελλάδα, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Σχεδιάζουμε να στείλουμε γύρω στους 100 αξιωματικούς έκτακτης υπηρεσίας από την ερχόμενη Τετάρτη στην περιοχή των συνόρων του Έβρου», δήλωσε η Έβα Μονκιούρ.

Στα ελληνικά νησιά, η Frontex θα στείλει κυρίως εξοπλισμό, δηλαδή σκάφη ή ελικόπτερα.

«Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο μέχρι να φθάσουν επιτόπου τα πλοία», δήλωσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμβάλει κάθε μεμονωμένη χώρα της Ένωσης, όμως όλες έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η επιχείρηση της Frontex είναι σχεδιασμένη για δύο μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί.

Τη Δευτέρα ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε το επίπεδο συναγερμού της σε «υψηλό» για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αναθεωρήσαμε το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σάρλ Μισέλ: Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά – Σημαντικό αυτό που κάνετε

Τη στήριξη του στην Ελλάδα τόνισε και ο Σάρλ Μισέλ κατά την επίσκεψη στον Έβρο. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημείωσε ότι είναι σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις «να μην βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες αλλά στο πεδίο και να έχουνε την καλύτερη δυνατή αντίληψη του τι γίνεται στα σύνορα με την Τουρκία». Εξέφρασε τη στήριξη της Ένωσης στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και την φύλαξη των συνόρων με ομάδες ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και αυτό που κάνετε είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments