Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κλείνει το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου λόγω ύποπτου κρούσματος

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κλείνει το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου λόγω ύποπτου κρούσματος
Κορωνοϊός Ελλάδα: Λουκέτο μπαίνει στο Πανεπιστήμιου Ρεθύμνου λόγω ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό σε φοιτητή.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Κλειστό θα είναι για τις επόμενες ημέρες το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, λόγω προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, η εμφάνιση ενός υπόπτου κρούσματος οδήγησε την Πρυτανεία στην αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για προληπτικούς λόγους μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Το ίδρυμα, ειδικότερα, αναφέρει:

«Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)». Στους χώρους της σχολής θα γίνει απολύμανση από ειδικό συνεργείο. Ειδικότερα, το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο.

Ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ τα αποτελέσματα για το αν είναι θετικός στο ιό, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από το ειδικό εργαστήριο στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη: «Ο νεαρός προσήλθε στο νοσοκομείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρεθύμνου. Άμεσα οι γιατροί έλαβαν δείγμα και το έστειλαν στο Ηράκλειο ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση από το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστήμιου και πάντα σε συνεννόηση με τον καθηγητή κ. Σουρβίνο».

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

Σύσκεψη, με σκοπό τον συντονισμό φορέων της Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τον κορωνοϊό, συγκάλεσε σήμερα στην Πάτρα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, καθώς δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας. Κατά την τοποθέτησή του ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος επισήμανε ότι το ένατο κρούσμα κορωνοϊού που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ήταν «εκτός ορισμού κρούσματος, καθώς προερχόταν από ταξίδι σε χώρα με χαμηλότερη επιδημιολογία σε σχέση με την Ελλάδα, το οποίο ελέγχθηκε για κορωνοϊό, επειδή άρχισε να επιβαρύνεται η κατάστασή του».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε ότι «εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του ήταν σε μερική απομόνωση και πλέον βρίσκεται σε πλήρη», προσθέτοντας ότι «έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία αναζήτησης-ιχνηλάτησης των επαφών του σε μεγάλη ακτίνα, με στόχο να υπάρξει περιχαράκωση των κρουσμάτων».

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γώγος, που είναι μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, είπε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης, νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Επίσης, ανέφερε ότι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ήδη υπήρξαν τροποποιήσεις και διαμορφώθηκαν χώροι για την περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν περισσότεροι ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments