Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πληροφορίες για νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Ελλάδα: Πληροφορίες για νέο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη
Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει επιβεβαιωθεί το 32ο άτομο με τη νόσο. Πρόκειται για μια γυναίκα 32 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση, είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ίδια πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, μια 38χρονη με τον 9 ετών γιο της, μια γυναίκα εκπαιδευτικός, φίλη της 38χρονης και ο σύζυγός της. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εικοσιένα ταξιδιώτες στο Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 31.

Ρέθυμνο: Αρνητικός ο 20χρονος φοιτητής

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, ο φοιτητής από το Ρέθυμνο δεν είναι θετικός σε κορωνοϊό. Ο 20χρονος με καταγωγή από την Πάτρα σχετίζεται με το περιβάλλον ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Μετά τον εντοπισμό του τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με τον 20χρονο να μεταβαίνει στο νοσοκομείο και να μπαίνει σε καραντίνα έως ότου βγουν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα αποτελέσματα ήταν τελικά αρνητικά.

Την ίδια ώρα, κλειστό θα είναι για τις επόμενες ημέρες το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, λόγω προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, η εμφάνιση ενός υπόπτου κρούσματος οδήγησε την Πρυτανεία στην αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για προληπτικούς λόγους μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Νέα κρούσματα και νεκροί στην Ιταλία:

Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148. Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών Αρχών οι ασθενείς του κορωνοϊού άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414. Το 10,7% των ασθενών έχει γίνει αρνητικό στον ιό και έχει ιασθεί, ενώ έχασε ζωή του το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments