Διεθνή

Κρούσματα κορωνοϊού Ιταλία: Στους 107 οι νεκροί 3.089 τα κρούσματα – Νεογέννητο 20 ημερών ο νεότερος ασθενής

Κρούσματα κορωνοϊού Ιταλία: Στους 107 οι νεκροί 3.089 τα κρούσματα – Νεογέννητο 20 ημερών ο νεότερος ασθενής
Κρούσματα κορωνοϊού Ιταλία: 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά στην υγεία τους και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ που υποβάλλονται, ενώ τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 15 Μαρτίου. 

Κρούσματα κορωνοϊού Ιταλία: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα από την ιογενής πνευμονία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στη χώρα ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 3.089, ενώ οι νεκροί έχουν αγγίξει τους 107 συνολικά. Παράλληλα, 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά στην υγεία τους και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ που υποβάλλονται. Ωστόσο, σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα το ιού, ενώ οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία της χώρας είναι 1.346. Εξ αυτών, οι  295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.

Σημειώνεται πως οι πρώτες τρεις περιφέρειες σε αριθμό κρουσμάτων είναι η Λομβαρδία, με 1.820, η Εμιλια Ρομάνια με 544 και το Βένετο με 360, για το λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας επιβεβαίωσε και επίσημα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 15 Μαρτίου.

Ένα νεογέννητο βρέφος 20 ημερών είναι ένα από τα μικρότερα σε ηλικία κρούσματα στην Ιταλία

Όπως εξήγησε ο περιφερειακός σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας, Τζούλιο Γκαλέρα, σχετικά με το νεογέννητο μωρό κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το βρέφος είναι από την επαρχία Μπεργκάμο,  και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXIIΙ στο Μπεργκάμο καθώς έχει βρεθεί θετικό στον ιό. Το νεογέννητο, όπως εξήγησε, νοσηλεύεται σε απομόνωση στο τμήμα νεογνών, αναπνέει μόνο του, είναι υπό παρατήρηση αλλά δεν είναι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς κόλλησε τον ιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments