Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα – Έκτακτα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα – Έκτακτα οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας. Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι 14 νέα άτομα έχουν νοσήσει από τον ιό ανεβάζοντας τη λίστα στα 46. Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές αποφασίστηκε στη σύσκεψη.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσιόδρας. Πρόκειται για 14 νέα κρούσματα, ενώ διασωληνώθηκε ο 66χρονος από την Πάτρα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 46. Και αυτό γιατί, λίγο μετά τις ανακοινώσεις, ο Δήμος Δάφνης ανακοίνωσε και θετικό κρούσμα σε μητέρα μαθητή σχολείου της περιοχής.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είχαν πάει στους Αγίους Τόπους μαζί με το γκρουπ του 66χρονου που είχε διαγνωστεί με τον ιό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 11 άτομα που ανήκαν στο γκρουπ που πήγε στους Αγίους Τόπους και στο οποίο έχουν βρεθεί ακόμα 21 κρούσματα. Οι άλλοι τρεις ασθενείς χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως επαφές αυτών των 11. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για έναν επαγγελματία Υγείας από την Ηλεία και για δύο επιβαίνοντες στην πτήση με την οποία επέστρεψαν από το Ισραήλ. Πρόκειται, για μία 60χρονη από την Αττική και για μία αεροσυνοδό. Τέσσερα από τα κρούσματα είναι από τη Ζάκυνθο.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του 66χρονου:

O 66χρονος που διαγνώστηκε με τη λοίμωξη Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από ταξίδι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά άλλοι 13 άνθρωποι, οι οποίοι διαγνώστηκαν το τελευταίο 48ωρο με τον κορωνοϊό και οι οποίοι είχαν ταξιδέψει τον ίδιο προορισμό τις προηγούμενες ημέρες. Οι ασθενείς έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται στους θαλάμους της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ κλινικής οι οποίες έχουν μετατραπεί σε Μονάδες αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Οι δύο εκ των 13 είναι σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση καθώς έχουν εμφανίσει πνευμονία. Οι άλλοι 11 είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Παράταση των μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου:

Σε περιορισμό θα βρίσκονται για άλλες δύο εβδομάδες οι τρεις «πληττόμενες» περιοχές όπως τις χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, με ένα αυστηρό πλέγμα μέτρων που σχετίζονται με συναθροίσεις, λειτουργία σχολείων, θεαμάτων κ.α. Ειδικότερα και όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις περιοχές Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 20 Μαρτίου, τα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη και τα οποία αφορούσαν το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, εφεξής αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Το ίδιο ανακοίνωσε ο ειδικός και για τις οργανωμένες σχολικές εκδρομές προς χώρες της αλλοδαπής ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας. Επίσης, ανέφερε ότι όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Την ίδια ώρα, πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά με στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

Για τον σκοπό αυτό, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση όπου οι συναρμόδιοι υπουργοί θα καταθέσουν και τις προτάσεις ή αιτήματα φορέων της αγοράς που πλήττονται. Τους άξονες του σχεδίου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση, θα τους διαπραγματευτεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, παράλληλα και με τα άλλα ελληνικά αιτήματα για μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο.

Τα μέτρα για κάθε άξονα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση θα είναι στοχευμένα και δεν θα λαμβάνονται οριζόντια όλα μαζί, αλλά κατά περίπτωση και εναλλακτικά μεταξύ πιθανών άλλων. Πρώτο από όλα τα πιθανά μέτρα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, θα είναι η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments