Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: Νέα αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός Γαλλία: Νέα αύξηση των κρουσμάτων
Κορωνοϊός Γαλλία: Στα 613 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία.

Κορωνοϊός Γαλλία: Η Γαλλία έχει καταγράψει 613 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Αυτό έγινε σήμερα γνωστό από τον επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν, με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται σε μία ημέρα κατά 190. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Σαλμόν προσέθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο παραμένει στους εννέα και ότι 39 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κομισιόν: Θετικός στον ιό υπάλληλος που συμμετείχε σε σύσκεψη με Έλληνες υπουργούς

Συναγερμός έχει σημάνει στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συμμετείχε στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε την Τετάρτη βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.  Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σήμερα όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη ενημερώθηκαν ότι ένας υπάλληλος που βρισκόταν στην αίθουσα της συνεδρίασης έχει νοσήσει από τον ιό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του σταθμού, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση από ελληνικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην Ιταλία, μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148.

Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του κορωνοϊού άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιαθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414. Το 10,7% των ασθενών έχει γίνει αρνητικό στον ιό και έχει ιαθεί, ενώ έχασε ζωή του το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον Covid-19. Πριν από λίγο, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα τόνισε ότι χρειάζεται αίσθημα ευθύνης αλλά όχι αδικαιολόγητο άγχος. «Είμαστε μια μεγάλη, σύγχρονη χώρα, με ένα άριστο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments