Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οδηγίες για τους ταξιδιώτες από τον ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Οδηγίες για τους ταξιδιώτες από τον ΕΟΔΥ
Κορωνοϊός: Οδηγίες προστασίας από τον κορωνοϊό έχει δώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς αρκετά κρούσματα του ιού έχουν εμφανιστεί τόσο εντός Ευρώπης, όσο και εκτός.

Κορωνοϊός: Στα 73 ανέρχονται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 111.317. Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξέδωσε οδηγίες για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή είτε να νοσήσουν οι ίδιοι, είτε να διασπείρουν τον ιό. Ο κίνδυνος λοιπόν για όσους ταξιδεύουν θεωρείται υψηλός. Συνιστάται να αποφεύγουν το ταξίδι προς περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, και ιδιαίτερα αν αυτοί ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες με υψηλό κίνδυνο επιπλοκών σε περίπτωση νόσησης. Πρόκειται για την Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Αυστραλία, Βιετνάμ αλλά και εντός Ευρώπης. Συγκεκριμένα σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο και Σουηδία.

Αν ταξιδεύουν προς περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 συνιστάται:

  • Να πλένουν συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
  • Να αποφεύγουν την επαφή με τα ζώα (ζωντανά ή νεκρά), τις αγορές ζώων και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης (όπως μη μαγειρευμένο κρέας).
  • Να αποφεύγουν την επαφή με ασθενείς.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σε περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 συνιστάται:

  • Να αναβάλουν το ταξίδι τους ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
  • Να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη με ένα χαρτομάντιλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχουν ή φτερνίζονται.
  • Να αποφύγουν την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Μετά την επιστροφή από περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 συνιστάται :

  • Να παρακολουθούν την υγείας τους για 14 ημέρες.
  • Αν εμφανίσουν συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους, να παραμείνουν στο σπίτι και να αναζητήσουν άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι τους ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054).

Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες ενδέχεται να τροποποιηθούν. Συνιστάται σε όλους πριν και μετά το ταξίδι να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054) για την εξέλιξη της νόσου και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments