Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Ακόμη 66 νεκροί στη Λομβαρδία το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός Ιταλία: Ακόμη 66 νεκροί στη Λομβαρδία το τελευταίο 24ωρο
Κορωνοϊός Ιταλία: Τους 333 έφτασαν οι νεκροί εξαιτίας του κορωνοϊού στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας. Οι 66 πέθαναν μέσα σε μια ημέρα.

Κορωνοϊός Ιταλία: Καλπάζει ο φονικός ιός στην Ιταλία. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αρχών της χώρας οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται στους 333 στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 66 θανάτων μέσα σε μια μέρα, όπως ανέφερε ένας τοπικός αξιωματούχος. Ο απολογισμός των θυμάτων σε εθνικό επίπεδο θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα. Χθες, σε όλη την Ιταλία είχαν καταγραφεί 366 θάνατοι από τον Covid-19.

Ζευγάρι νέων προσπάθησε – αποτυχημένα – να φύγει με προορισμό την Μαδρίτη:

Νωρίτερα, και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα ζευγάρι νέων έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Μαδρίτη. Στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας, όμως, οι δυο νέοι ρωτήθηκαν από τους καραμπινιέρους ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του ταξιδιού τους. Όταν οι καραμπινιέροι έλαβαν την απάντηση ότι «πρόκειται για ταξίδι αναψυχής» και διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την πόλη της Πάρμα, η οποία είναι σε απομόνωση, τους απαγόρευσαν να επιβιβαστούν στην πτήση. Τώρα, το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα, ποινικές συνέπειες. Η πιο «ήπια» και πιθανή τιμωρία είναι η καταδίκη σε φυλάκιση τριών μηνών ή σε πρόστιμο διακοσίων έξι ευρώ. Αν ο δικαστής, όμως, κρίνει ότι με την συμπεριφορά τους έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, η καταδίκη μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες, οι ιταλικές αρχές πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αυτοκινητόδρομους. Η ιταλική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει ελέγχους σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομους μετά την επέλαση του κορωνοϊού, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ. Στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας, επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή για λόγους εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Το 25% του πληθυσμού της χώρας, περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας και σε 14 ακόμη επαρχίες, θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Απριλίου. Στη λεγόμενη «κόκκινη» ζώνη περιλαμβάνονται όλη η Λομβαρδία, δεκατέσσερις περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια, Πιεμόντε, αλλά και περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, Άστι και Αλεσάντρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments