Διεθνή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό: Η Τουρκία να απομακρύνει τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό: Η Τουρκία να απομακρύνει τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα σύνορα.

Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα 9 Μαρτίου πριν από τις συνομιλίες της με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν πως η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα. Συγκεκριμένα η κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Η εξεύρεση μιας λύσης σ’ αυτή την κατάσταση θα απαιτήσει τη χαλάρωση της πίεσης που ασκείται στα σύνορα».

Παράλληλα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε πως χρειάζονται αμέσως η διασφάλιση του δικαιώματος στο άσυλο, υποστήριξη τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ελλάδα, καθώς και η μεταφορά στην ηπειρωτική Ευρώπη των ανθρώπων ιδιαίτερα των ανηλίκων, που έχουν φθάσει στα ελληνικά νησιά. Σε παλαιότερη δήλωση της και όταν ξέσπασε το ζήτημα του μεταναστευτικού/ προσφυγικού η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε εκφράσει από νωρίς  την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments