Ελλάδα

Κορωνοϊός εξιτήριο: Βγαίνουν από το νοσοκομείο τα πρώτα δύο κρούσματα

Κορωνοϊός εξιτήριο: Βγαίνουν από το νοσοκομείο τα πρώτα δύο κρούσματα
Κορωνοϊός εξιτήριο: Η 38χρονη μητέρα με το παιδί της, που ήταν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, ετοιμάζονται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ.

Κορωνοϊός εξιτήριο: Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, με το 9χρονο παιδί της φαίνεται να παίρνουν σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού θα συνεχίσουν την αποθεραπεία τους εκτός νοσοκομείου, αφού οι θεράποντες γιατροί έκριναν καλή την κατάσταση της υγείας τους και θεωρούν ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω νοσηλείας τους.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, οι εξετάσεις στον ρινοφάρυγγα των δύο ασθενών, έδειξαν ότι δεν υπάρχει ιικό φορτίο της νόσου, άρα η παραμονή τους στο νοσοκομείο και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης δεν συνιστάται πλέον.

Τελειώνει η περιπέτεια της 38χρονης

Μετά από ταξίδι της στο Μιλάνο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό η 38χρονη επιχειρηματίας. Επέστρεψε αεροπορικώς την Κυριακή 22-03-2020, από την Βόρεια Ιταλία, στην οποία υπήρχε έξαρση του κορωνοϊού. Από την Δευτέρα, όμως, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα, ενώ την επόμενη ημέρα ταυτοποιήθηκε ως το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η ιχνηλάτηση των επαφών της απέδειξε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό και το ανήλικο παιδί της, το οποίο εισήχθη μαζί της για νοσηλεία στον ίδιο θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ. Το παιδάκι, μάλιστα, πριν διαγνωστεί είχε έρθει σε επαφή σε σχολική εκδρομή και με άλλα παιδιά του σχολείου, τα οποία ιχνηλατήθηκαν από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ και έκλεισε και το 103 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για απολύμανση. Όλες τις ημέρες της νοσηλείας τους, μητέρα και παιδί είχαν ήπια συμπτώματα και δεν εμφάνισαν επιπλοκές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments