Ελλάδα

Κορωνοϊός ταξίδια αεροδρόμια: Σύσταση για τους ταξιδιώτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου

Κορωνοϊός ταξίδια αεροδρόμια: Σύσταση για τους ταξιδιώτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου
Κορωνοϊός ταξίδια αεροδρόμια: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιών εντός ή εκτός Ελλάδας κάνει στις ομάδες υψηλού κινδύνου το υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός ταξίδια αεροδρόμια: Σύσταση σε όσους ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου να μην ταξιδεύουν εντός ή εκτός Ελλάδας απευθύνει το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή. Σκοπός όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας είναι η προστασία τους για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 ή αλλιώς κορωνοϊού.

Αναφέρεται ότι οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, η σοβαρότητα των οποίων ποικίλλει στον άνθρωπο και στα ζώα.

Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς. Ο κορωνοϊός SARS-COV-2 είναι στέλεχος που απομονώνεται για πρώτη φορά από τον άνθρωπο. Με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, φαίνεται ότι πιθανότατα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων που αποβάλλονται από άτομο που νοσεί, μέσω βήχα ή πταρμού ή με άμεση ή έμμεση επαφή με εκκρίσεις αναπνευστικού (δηλαδή μέσω μολυσμένων χεριών). Ο χρόνος επώασης της νόσου, υπολογίζεται σε 2-14 ημέρες με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες.

Βασίλης Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές για πρόσληψη

Έκκληση προς όλους τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας να υποβάλει άμεσα αίτηση και να προσληφθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας απηύθυνε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο ζήτημα. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας» και πρόσθεσε ότι «ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης». «Όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη. Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν. Σας ευχαριστώ», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments