Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στα 190 τα κρούσματα – 5 σε σοβαρή κατάσταση

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στα 190 τα κρούσματα – 5 σε σοβαρή κατάσταση
Κορωνοϊός Ελλάδα: Την επέκταση των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στα 190 ανέρχονται πλέον τα άτομα που έχουν νοσήσει. Κλείνουν παιδότοποι, γυμναστήρια, θέατρα, κέντρα διασκέδασης.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συνεχίζει να “χτυπά” την Ελλάδα ο κορωνοϊός, με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέα, πιο αυστηρά μέτρα. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, πλέον η Ελλάδα μετρά 190 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων τα πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά από τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αποφασίστηκε λοιπόν να μπει λουκέτο σε καφετέριες και εστιατόρια.

Όλα αυτά έρχονται τόσο ως μέτρο πρόληψης, αλλά και ως απάντηση στις εικόνες που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα, με τις καφετέριες και τα μπαρ να συνεχίζουν να είναι γεμάτα από κόσμο. “Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορωνοϊού“, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: “Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”.

Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα:

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Τσιόδρας και τόνισε: “Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. Έντεκα κρούσματα δεν έχουν σύνδεση, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται στο νομό Αττικής, πέντε νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι. 47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται”.

“Μετά από όλα αυτά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα τα εξής περαιτέρω μέτρα για την μείωση της διασποράς της νόσου στην πατρίδα μας. Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οτιδήποτε έχει καθίσματα, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογική χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εξαιρουμένων των ανοικτών χώρων άθλησης για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής.

Αντίθετα, παραμένουν ανοικτά τα σούπερ μάρκετ, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο και ιδιαίτερα ο,τι αφορά τα τρόφιμα, του φούρνους, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα φαρμακεία, οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα αυτούς που νοσούν με σοβαρή ανοσοκαταστολή”.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments