Πολιτική

Κορωνοϊός Κικίλιας: Κλείνουν εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ

Κορωνοϊός Κικίλιας: Κλείνουν εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ
Κορωνοϊός Κικίλιας: Στα 190 ανέρχονται πλέον τα άτομα που έχουν νοσήσει, με τους αρμόδιους φορείς να ανακοινώνουν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Κορωνοϊός Κικίλιας: Το κλείσιμο καφετεριών, καφέ μπαρ, εστιατορίων και take away καταστημάτων αποφάσισε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού. “Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορωνοϊού“, είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνεχής λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, κλείνουν άμεσα τα εμπορικά κέντρα, όλες οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ.

Η απόφαση για συνεχή λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων έχει να κάνει με την αποφυγή δημιουργίας χάους, αλλά και της συνεχούς τροφοδοσίας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στην ίδια κατηγορία, είναι πιθανόν να ενταχθούν και τα περίπτερα. Λίγο νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα προς ανακούφιση των πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε οκτώ στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των παρενεργειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρξουν και νέες πρωτοβουλίες για την στήριξη εργαζομένων, δανειοληπτών και επιχειρήσεων, καθώς η κυβέρνηση θα διεκδικήσει δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξει αποτελεσματικά την οικονομία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με μεθοδικότητα και προνοητικότητα, σε απόλυτη συνοχή και συνεργασία, αναλαμβάνουν συνεχώς συνεκτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αμβλυνθούν οι σημαντικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην πραγματική οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments