Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Αυτές οι υποδομές κλείνουν λόγω ιού

Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Αυτές οι υποδομές κλείνουν λόγω ιού
Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: "Λουκέτο" σε όλα τα καταστήματα, μουσεία, θέατρα, μπαρ και γυμναστήρια μπαίνει στη Γερμανία, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Κορωνοϊός Γερμανία Μέρκελ: Ακόμη πιο σκληρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γερμανία, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. «Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση». Με αυτή την δήλωση η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα μέτρα περαιτέρω περιορισμού της λειτουργίας της αγοράς και της κίνησης των πολιτών, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τις εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι, ενώ απαγορεύεται στο εξής η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, αλλά και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία. Τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει στο σύνολο της χώρας.

«Δεν έχουν υπάρξει ποτέ τέτοια μέτρα στη χώρα μας, είναι μεγάλης εμβέλειας, αλλά επί του παρόντος είναι απαραίτητα», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε τους Γερμανούς να «συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι ο ιός θα εξαπλωθεί όσο πιο αργά γίνεται». «Έτσι, όπου είναι δυνατόν: μείνετε στο σπίτι! Αποφύγετε στενές επαφές … και έχετε κατανόηση για όλα τα περιοριστικά μέτρα», ανέφερε σε δήλωσή του.

Στις υποδομές που θα παραμείνουν κλειστές εντάσσονται μουσεία, κολυμβητήρια και γυμναστήρια. Μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη λειτουργία τους αναστέλλουν και οι οίκοι ανοχής. Ωστόσο, τα σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες και τα ταχυδρομεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τα εστιατόρια και οι καφετέριες μπορούν να παραμένουν ανοιχτά, αλλά μόνο μέχρι τις 18:00 καθημερινά. Τα ξενοδοχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για «ουσιαστικούς λόγους και ρητά όχι για τουριστικούς σκοπούς», πρόσθεσε η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments