Αθλητισμός

Κορωνοϊός Ισπανία κρούσματα: Σε συναγερμό η Αλαβές

Κορωνοϊός Ισπανία κρούσματα: Σε συναγερμό η Αλαβές
Κορωνοϊός Ισπανία κρούσματα: Θετικά σε κορωνοϊό βρέθηκαν 15 άτομα της Αλαβές. Κανένα κρούσμα στην Μπασκόνια.

Κορωνοϊός Ισπανία κρούσματα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Ισπανία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, με τις ομάδες να μην ξεφεύγουν ούτε αυτές από το “χτύπημά” του.

Συγκεκριμένα, γενικός συναγερμός έχει σημάνει στην Αλαβές, καθώς ύστερα από τα σχετικά τεστ που υποβλήθηκαν άπαντες, βρέθηκαν 15 άτομα θετικά σε κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βάσκων, τα τρία κρούσματα ανήκουν σε παίκτες της πρώτης ομάδας, τα επτά σε μέλη του προπονητικού επιτελείου και τα υπόλοιπα πέντε σε υπαλλήλους του συλλόγου. Μάλιστα, από το συγκεκριμένο τεστ πέρασε και σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ της Μπασκόνια, καθώς ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, όπου εκεί όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Από ‘κει και πέρα, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση της Αλαβές, όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δεν παρουσίασαν συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα, σε 13.716 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα στη χώρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 598.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Φερνάντο Σιμόν, επικεφαλής του κέντρου έκτακτης ανάγκης για την υγεία της χώρας. Συγκριτικά, την Τρίτη τα κρούσματα ανέρχονταν στα 11.178 (αύξηση 18%) και οι θάνατοι στους 491 (αύξηση 21,8%). 774 άτομα έχουν εισηχθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 1,081 άτομα με συμπτώματα έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο Ισπανός αξιωματούχος εκτιμά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα γνωρίσει ραγδαία αύξηση. Τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών βρίσκονται υπό μερική απομόνωση από το Σάββατο το βράδυ, καθώς τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μονάχα για να πάνε στη δουλειά, να αγοράσουν φαγητό ή να πάνε στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο. Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 14 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν την αστυνομία στην εφαρμογή της καραντίνας, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός αν έχουν σοβαρό λόγο να βγουν έξω. Ειδικές ομάδες του στρατού απολυμαίνουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments