Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα σήμερα – 418 συνολικά

Κορωνοϊός Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα σήμερα – 418 συνολικά
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στους 418. Πέντε παραμένουν τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 31 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 418. Από τα κρούσματα αυτά 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, 79 νοσηλεύονται και 13 πολίτες είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

“Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία”, συμπλήρωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και σημείωσε πως τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι περίπου τα 70 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σα να φέρουμε ήδη τον κορωνοϊό και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύουμε τους γύρω μας. Μάλιστα, αφού είπε ότι ένα τεστ μπορεί να βγει αρνητικό ακόμη κι αν ο ασθενής βρίσκεται στο στάδιο της επώασης του ιού, επισήμανε ότι ακόμη και μέλη της ιατρικής κοινότητας προκαλούν πανικό.

Σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε, υποκαταγράφεται η πορεία της επιδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα.

“Μόνο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess ξέρουμε ακριβώς την πορεία, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας επιτροπής που εφαρμόζει μαθηματικά μοντέλα στατιστικής στην ιατρική, ενδέχεται να έχουμε ήδη 2.000 με 3.000 κρούσματα”.

“Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έκρινε ότι ακόμη και εκτεθειμένοι στον ιό νοσοκομειακοί πρέπει να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας. Ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανανέωσε αποτελέσματα κλινικής μελέτης σε ανθρώπους από τη Γουχάν με καλά αποτελέσματα, είπε, ενώ αντίστοιχο σχήμα φαρμάκων από ομάδα Γάλλων ειδικών -που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα- έχει επίσης καλά αποτελέσματα για τα κρούσματα κορωνοϊού” κατέληξε.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρέλαβε 50.000 μάσκες από τον πρέσβη της Κίνας και τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη χώρα μας.

«Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σημερινή του επίσκεψη στην πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπου η πρέσβης, Zhang Qiyue, του παρέδωσε 50.000 μάσκες για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την πρέσβη, την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους. Να ευχαριστήσω την κινεζική κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια την οποία κάνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments