Ελλάδα

Ρόδος κορωνοϊός: Βρέφος 7,5 μηνών θετικό στον ιό

Ρόδος κορωνοϊός: Βρέφος 7,5 μηνών θετικό στον ιό
Ρόδος κορωνοϊός: Το πρώτο θετικό κρούσμα στο νησί των Ιπποτών είναι γεγονός καθώς έπειτα από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως βρέφος μόλις 7,5 μηνών φέρει τον ιό.

Ρόδος κορωνοϊός: Βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώνεται στο νησί της Ρόδου.

Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό. Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμόδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Ανεβαίνει ο αριθμός νεκρών και κρουσμάτων στη χώρα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά την επίσημη ενημέρωση ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας οι νεκροί στη χώρα μας έφταναν τους 26 και ο συνολικός αριθμός ασθενών από κορονοϊό ήταν 892. Όπως είπε 57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ διασωλημένοι είναι οι 54 εξ αυτών.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 73 έτη, ενώ 42 άτομα που νόσησαν έχουν πλέον πάρει εξιτήριο.Η πορεία της επιδημίας του ιού στη χώρα μας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα και την τήρησή τους. Έως τώρα δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης, είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας ότι σε καμία περίπτωση πάντως δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, “είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη -να μην πω στην αρχή της μάχης- ο καθένας από τη δική του μεριά οφείλει να βοηθήσει”, τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments