Ελλάδα

Κορωνοϊός και εγκυμοσύνη: Διευκρινίσεις για τις έγκυες από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Κορωνοϊός και εγκυμοσύνη: Διευκρινίσεις για τις έγκυες από τον Σωτήρη Τσιόδρα
Κορωνοϊός και εγκυμοσύνη: Διευκρινίσεις για το αν κινδυνεύουν οι έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους από τον κορωνοϊό, έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον ιό.

Κορωνοϊός και εγκυμοσύνη: Τη δική του άποψη αναφορικά με το αν κινδυνεύουν περισσότερο οι έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους από τον κορωνοϊό, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία. Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, “δεν φαίνεται πως οι έγκυες έχουν κάποιον μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ότι ο γενικός πληθυσμός”.

Υπογράμμισε πως τα περισσότερα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί για τις εγκύους είναι καλά και καλή είναι η εμπειρία που έχουμε έως τώρα στην πατρίδα μας.

Ανέφερε βέβαια πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή σχετικά με τη χορήγηση φαρμάκων, τονίζοντας πως “για τις έγκυες γυναίκες συστήνεται ειδική παρακολούθηση και αγωγή μόνο αν υπάρχουν επιπλοκές”. Επιπλέον, επικαλούμενος σχετικές μελέτες αναφορικά με την έκθεση των μωρών, είπε πως δεν φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.061. Όπως είπε 69 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι είναι οι 65 εξ αυτών και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα (25 άνδρες, 7 γυναίκες) στη χώρα μας. Η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 73 έτη. Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί συνολικά 14.363 διαγνωστικά τεστ, ενώ 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments