Οικονομία

ΚΑΔ που πλήττονται Μάκης Βορίδης: Ενισχύονται οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι που πλήττονται από τον κορωνοϊό

ΚΑΔ που πλήττονται Μάκης Βορίδης: Ενισχύονται οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι που πλήττονται από τον κορωνοϊό
ΚΑΔ που πλήττονται Μάκης Βορίδης: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μίλησε για όσα προβλέπονται στους κτηνοτρόφους και παραγώγους που έχει πλήξει η πανδημία του κορωνοϊού.

ΚΑΔ που πλήττονται Μάκης Βορίδης: Με ποιους τρόπους θα ενισχυθούν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι που πλήττονται από την πανδημία μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. Ειδικότερα ο κ.Βορίδης τόνισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η εξασφάλιση της παραγωγής και η τροφοδοσία του λιανεμπορίου με τρόφιμα. «Κάτι που μέχρι τώρα εξελίσσεται ομαλά» όπως τόνισε.

Στα τρόφιμα δεν υπάρχει ομοιόμορφη εμφάνιση της ύφεσης τόνισε ο κ.Βορίδης

«Κάποιοι κλάδοι λειτουργούν χωρίς προβλήματα, ενώ άλλοι έχουν καταρρεύσει» υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι θα επεκταθούν οι ΚΑΔ που θα ενταχθούν στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης. Το μείζον για την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και την αλιεία δεν είναι η λήψη οριζόντιων μέτρων, αλλά οι στοχευμένες δράσεις εκεί που εντοπίζονται τα προβλήματα» σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι θα δεσμευτεί αρχικό ποσό για τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων των παραγωγών που πλήττονται.

«Δεν έχουμε τελειώσει με την κρίση του κορωνοϊού, αλλά ούτε και με την ύφεση που θα έρθει» ανέφερε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Όσον αφορά τις επικρίσεις από την αντιπολίτευση για το ύψος των μέτρων ενίσχυσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το κόστος των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση φτάσει στο 2,6% του ΑΕΠ, όταν το όριο της ΕΕ για τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις είναι στο 2% του ΑΕΠ.

Οι δηλώσεις του κ. Βορίδη:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments