Οικονομία

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Εδώ και 36 χρόνια δίπλα στην κοινωνία

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Εδώ και 36 χρόνια δίπλα στην κοινωνία
Ο Όμιλος Ιατρικό Αθηνών ιδρύθηκε το 1984 στο Μαρούσι, από τον Δρ Γεώργιο Β. Αποστολόπουλο.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα, παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος της προσφοράς αυτής, η οποία καλύπτει το διάστημα από σήμερα μέχρι την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), είναι να συμβάλλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευθούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το Ιατρικό Περιστεριού αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες (κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια), 6 κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 4 χειρουργικές αίθουσες, είναι εξοπλισμένο με βιοιατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς, διαθέτει όλες τις ειδικότητες και είναι πιστοποιημένη κατά ISΟ 9001:2005.

Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών του, απασχολεί 203 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης και συνεργάζεται με επιπλέον 200 καταξιωμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Το ύψος της προσφοράς κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί κοινωνική προσφορά του Ομίλου.

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ανέφερε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εδώ και 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, σε δοκιμαζόμενες και ευπαθείς ομάδες. Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, θεωρούμε ευθύνη μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια.

Ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σχετικά δήλωσε:

Ως ηγέτης του κλάδου και μοναδικός Ελληνικών Συμφερόντων Όμιλος υγείας στη χώρα, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες αλλά και στο Ελληνικό κράτος λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ομίλου, που έθεσε, από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο ιδρυτής του, Γεώργιος Αποστολόπουλος».

Ο Όμιλος Ιατρικό Αθηνών ιδρύθηκε το 1984 στο Μαρούσι,από τον Δρ Γεώργιο Β. Αποστολόπουλο με τρεις στόχους: «Κανένας Έλληνας στο εξωτερικό για νοσηλεία», «Οι πόρτες του Ιατρικού να αντικαταστήσουν τις πόρτες των αεροπλάνων» και «Το μεγάλο ραντεβού της Επιστήμης με την Τεχνολογία» – συνάντηση επιστημονικού δυναμικού υψηλών προδιαγραφών με ιατρική τεχνολογία αιχμής.

Όμιλος Ιατρικό Αθηνών, παρουσίασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιούργησε νέα δεδομένα στον χώρο της υγείας και προσέφερε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, εφάμιλλες με αυτές των πλέον σύγχρονων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Δυτικής Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αποτελείται από τη Γενική Κλινική, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και τη ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική. Διαθέτει 319 κλίνες (περιλαμβανομένων αυτών του Παιδιατρικού Κέντρου και της ΓΑΙΑ Μαιευτικής – Γυναικολογικής), οι οποίες υποστηρίζονται από 19 Χειρουργικές Αίθουσες και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 24 κλινών. Μαζί με τα πλήρως εξοπλισμένα και άρτια στελεχωμένα εργαστήριά του, το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες για διάγνωση και νοσηλεία οποιουδήποτε περιστατικού, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει λάβει πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015 και ISO 14001:2004 για το σύνολο των υπηρεσιών του και πιστοποίηση κατά ISO 22000:2005 για τις επισιτιστικές υπηρεσίες του. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποίηση ΤΕΜΟS για την «Ποιότητα στη Διεθνή Φροντίδα Ασθενών» και για «Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό». Τέλος, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών βρέθηκε στη λίστα «Best Hospitals Worldwide 2014 & 2015» και «Preferred Partner Hospital 2016, 2017 & 2018» του Diplomatic Council (DC).

Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, οι επενδύσεις σε πρωτοποριακό εξοπλισμό και τεχνολογία, η στελέχωσή του με άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχουν καθιερώσει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ορισμένα από τα τμήματα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών αποτελούν Κέντρα Αναφοράς, Αριστείας ή Εξειδικευμένα Κέντρα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ενδεικτικά σε αυτά ανήκουν το Τμήμα Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής χειρουργικής (Bariatric and Metabolic Surgery by the International Federation for the Surgery of Obesity – IFSO), το τμήμα Χειρουργικής Χεριού – Άνω Άκρου, Ορθοπεδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (Federation of European Societies for Surgery of the Hand – FESSH), η Κλινική Μαστού (πλήρες μέλος του διεθνούς δικτύου Breast Centers Network) και το Παιδοακτινολογικό Τμήμα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών ως «Center for the Assessment of Medical Technology» (GE Healthcare). Ακόμη, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Ένωση Χειρουργών Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων (IASGO) ως Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Η ιστορία

Το 1985, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ο 1ος στεφανιογράφος με ψηφιακό αγγειογράφο και αγγειοσπινθηρογράφο (scanner) στην Ελλάδα. Το 1987, δημιουργείται το 1ο εργαστήριο νοσοκομειακών σπουδών «Nursing Care», με την επιστημονική διεύθυνση του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού, αείμνηστου Γεωργίου Μερίκα. Δημιουργείται ένα νέο πρωτοποριακό τμήμα, το Κέντρο Πόνου, για την ανακούφιση των βαρέως πασχόντων.

Δυο χρόνια αργότερα, ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, πιστός στο όραμά του να ανατρέψει το κύμα εκροής των Ελλήνων στο εξωτερικό, στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 περνά ένα ακόμη «βήμα μπροστά», με τη λειτουργία ιδιωτικής νοσηλευτικής πτέρυγας και υπηρεσίας άμεσης ιατρικής βοήθειας με ιδιόκτητα ασθενοφόρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της τότε ΕΣΣΔ, στο μεγαλύτερο κρατικό Νοσοκομείο της Μόσχας.

Το 1990, παρουσία των Υπουργών Υγείας της Ελλάδας και της Ρωσίας, και της πανευρωπαϊκής ένωσης ιδιωτικής περίθαλψης, εγκαινιάζεται το Ιατρικό Κέντρο Μόσχας. ‘Ενα χρόνο αργότερα, ιδρύεται το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, ενώ έχουμε και την εισαγωγή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Παράλληλα, θεμελιώνεται στην Κόρινθο, το 1ο εργοστάσιο στη χώρα μας και 5ο σε όλη την Ευρώπη, παραγωγής χειρουργικών εργαλείων. Το 1992, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αντιμετωπίζει με επιτυχία περιπτώσεις αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, που μέχρι τότε η θεραπεία τους αποκλειόταν στην Ελλάδα. Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζεται ένα πλήρες Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα, η εξειδικευμένη Κλινική Laser και το Κέντρο Αναφοράς Αλλεργικών Παθήσεων.

Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Αθήνας και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κρήτης, ξεκινά έρευνα για την ανάπτυξη διατάξεων για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, καθώς και την ανάπτυξη ρομποτικών επεμβατικών συστημάτων. Το 1993, πραγματοποιείται η 1η στην Ελλάδα αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, με ανθρώπινη βαλβίδα (ομοιομόσχευμα) αντί μηχανικής ή βιολογικής, σε άνδρα 47 ετών.

Ομάδα καρδιοχειρουργών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών ξεκινά συνεργασία για κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Harefield), με επικεφαλής το Σερ Μαγκντί Γιακούμπ. Το 1994, γίνεται συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του διεθνούς φήμης νοσοκομειακού συγκροτήματος Methodist Hospital του Χιούστον, στο Τέξας.

Συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bicetre του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Pierre Lasjaunnias. Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εφαρμοσμένης Έρευνας στην παιδοχειρουργική, το Ιατρικό Κέντρο Aθηνών λαμβάνει μέρος και εκπονεί προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και μετεκπαίδευσης. Επισης, εφαρμόζεται για 1η φορά η τρισδιάστατη μαγνητική αγγειογραφία.

Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα μία νέα μέθοδος μεταμόσχευσης κερατοειδούς. Ξεκινά η λειτουργία της μοναδικής στην Ελλάδα κινητής μονάδας προληπτικής ιατρικής. Το 1995, υπογράφεται συμφωνία μεταξύ του Ιατρικού Αθηνών, των Methodist Hospitals και της General Electric.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με 20μελή ομάδα εξειδικευμένων ιατρών επισκέπτεται τη Λωρίδα της Γάζας για περίθαλψη ασθενών και εκπαιδευτικούς σκοπούς.Ο  ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, αναθέτει μελέτη οργάνωσης του Παλαιστινιακού Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης, στο Ιατρικό Αθηνών. Το 1996, θεμελιώνεται, σε οικόπεδο έκτασης 90 στρεμμάτων, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης – το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, 40.000 στεγασμένων τ.μ.

Αρχίζει η υλοποίηση ενός δικτύου πολυδύναμων διαγνωστικών κέντρων στη Σόφια, στο Βουκουρέστι, στο Βελιγράδι και στα Σκόπια. Η καρδιοχειρουργική ομάδα, για 1 φορά στην Ελλάδα, εισάγει τη νέα επαναστατική μέθοδο «Διαμυοκαρδιακού by pass με Laser». Ένα χρόνο αργότερα, εγκαινιάζεται η λειτουργία του Ιατρικού Ψυχικού (με την εξαγορά του πρώην «Απολλώνιου Θεραπευτηρίου»).

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στα Βαλκάνια, ιδρύοντας το MEDSANA, θυγατρική εταιρία του Ομίλου στη Ρουμανία. Πραγματοποιείται με επιτυχία, για 1η φορά παγκοσμίως, ενδοκρανιακό by pass σε σπάνιο ανεύρυσμα.

Το 1998 το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως. Ένα μικρό θαύμα, η επανασυγκόλληση χεριού, πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου – Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το 1999, ο 1ος πολυτομικός αξονικός τομογράφος στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους στον κόσμο εγκαθίσταται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ενώ έχουμε και πρωτιά για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από την ομάδα γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με την επιτυχή αποκατάσταση καρκίνου στη γναθοπροσωπική χώρα.

Στην ανατολή της νέας χιλιετίας εγκαινιάζεται από το Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ένα υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο που γίνεται σημείο αναφοράς για νοσηλεία και ιατρική εκπαίδευση στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη. Το Imperial College του Λονδίνου το χαρακτηρίζει ως «το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Ευρώπης».

Βραβείο «Υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται για δεύτερη φορά στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως από το περιοδικό FORBES.

Πραγματοποιούνται για 1η φορά, στην Ελλάδα, επεμβάσεις λαπαροσκοπικής χειρουργικής, με τη χρήση υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος ενδοσκόπησης, που λειτουργεί με φωνητικές εντολές του χειρουργού. Ο Όμιλος Ιατρικούη Αθηνών είναι η 1 ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στο διεθνή χρηματιστηριακό δείκτη DOW JONES Substantial 200. Το 2001, για τρίτη φορά, το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Ιατρικού Π. Φαλήρου. Πραγματοποιούνται πρωτοποριακές επεμβάσεις για τη θεραπεία του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βουκουρεστίου κατατάσσει το διαγνωστικό κέντρο MEDSANA μεταξύ των 10 κορυφαίων ξένων επιχειρήσεων της Ρουμανίας.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος υπογράφει, στο Λονδίνο, συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της βρετανικής εταιρίας Operations Abroad Ltd, για τη νοσηλεία Βρετανών ασθενών. Μέχρι το 2004, ιδρύεται το Ιατρικό Δάφνης, το μοναδικό, εξειδικευμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο νεφρολογικό κέντρο στην Ελλάδα.

Στις «200 Best Small Companies» σε όλο τον κόσμο κατατάσσεται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών από το περιοδικό FORBES. Έχουμε πρωτοποριακή μεταμόσχευση ανθρώπινου αγγείου. ενώ πραγματοποιείται η καινοτόμος αναίμακτη μέθοδος σπονδυλοπλαστικής.

Επίσης, πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης η 1η στην Ελλάδα επέμβαση αφαίρεσης σπληνός και χοληδόχου κύστης σε 10χρονο παιδί, με ενδοσκοπική λαπαροσκοπική τεχνική. Εφαρμόζεται για 1η φορά η μέθοδος της ηπατεκτομής με τη χρήση ραδιοκυμάτων (RF).

Το Υπουργείο Υγείας επιλέγει, ως 1οιδιωτικό φορέα που έχει τη δυνατότητα να εμφυτεύει καρδιακό βηματοδότη, το Τμήμα Καρδιακών Αρρυθμιών Βηματοδότησης και Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Εφαρμόζεται για 1η φορά στην Ελλάδα η «εγχείριση DOR», μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος για ασθενείς που πάσχουν από βαρύτατη ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια.

Μέσω του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης, δωρεά εξοπλισμού και πραγματοποιήση επίδειξης νέων χειρουργικών τεχνικών, από ομάδα χειρουργών του Ομίλου, στο Κλινικό Κέντρο Σερβίας. Ξεκινά να εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η τεχνική «Excimer Laser», μία νέα μέθοδος θεραπείας των αποφραγμένων περιφερειακών αγγείων με τη χρήση laser.

Το 2004 χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κρίνεται, από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ως ο καταλληλότερος Ιατρικός Οργανισμός στην Ελλάδα για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

To 2005, εγκαινιάζεται το δεύτερο διαγνωστικό κέντρο MEDSANA του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται ανάμεσα στις «Hot 100» εισηγμένες εταιρίες σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια από το περιοδικό European Business Magazine.

Ο Όμιλος συγκαταλέγεται στον κατάλογο «Superbrands», ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα. Το 2006, εγκαθίσταται το 1ο, στη χώρα, υπερσύγχρονο, ρομποτικό, λαπαροσκοπικό, χειρουργικό σύστημα Da Vinci και πραγματοποιείται η 1η ρομποτική επέμβαση χολοκυστεκτομής.

Εγκαθίσταται ο μαγνητικός τομογράφος 1,5 Tesla της Siemens, τύπου Avanto Tim. Το 2007, ιδρύεται το Ιατρικό Περιστερίου. Ο Όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, κορυφαίος Όμιλος Υγείας στην Ευρώπη, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά στον κατάλογο «Superbrands» ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής (ραδιοϊσοτόπων) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προμηθεύεται την πιο σύγχρονη Τομογραφική Camera PET/CT. Εγκαθίσταται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης το κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα της Siemens, ο Αξονικός Τομογράφος SOMATOM De nition. Το 2008, η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, MEDSANA, εγκαινιάζει το τρίτο διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου στη Ρουμανία.

Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η 1η λαπαροσκοπική ηπατεκτομή. Το 2009 ξεκινά η λειτουργία της ΓΑΙΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής. Το 2010 πραγματοποιείται, με απόλυτη επιτυχία, η 1η, στην Ελλάδα, ρομποτική νεφρεκτομή σε επτάχρονο παιδί. Ενώ το 2011, οι πρώτοι πολυτραυματίες από τη Λιβύη μεταφέρονται και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Ομίλου, με τον τελικό αριθμό τους να ξεπερνά τους 3500.

Παράλληλα, εφαρμόζεται για 1η φορά διεθνώς η ρομποτική χειρουργική δια μίας τομής σε 3 διεθνή κέντρα, ένα εκ των οποίων είναι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. (Μεταξύ άλλων: διεθνείς πρωτίες σε υστερεκτομή, αφαίρεση ενδομητριωσικών κύστεων ωοθηκών και αφαίρεση περικαρδιακής κύστης).

Οι συνεργασίες του Ομίλου συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια. Το 2013 πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η 1η διεθνώς ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μέσου μιάς μικρής τομής, σε εγκυμονούσα 6 μηνών. Το 2015 εγκαινιάζεται το 1ο ιδιωτικό Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα. Το 2016 για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται η πρωτοποριακή τεχνική NeuroSAFE σε επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής, στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών.

Ενώ, για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται επέμβαση ρομποτικής λοβεκτομής θώρακα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Πράλληλα, για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται στο Ιατρικό Π. Φαλήρου, η πρωτοποριακή αναίμακτη μέθοδος μέτρησης του σακχάρου.

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη επέμβαση ρομποτικής χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας, με τίτλο «Athens Medical Leadership and Innovation Conference (AMLI)», με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την ίδρυσή του.

Υπό την ευθύνη 34μελούς επιστημονικής επιτροπής, περισσότεροι από 150 κορυφαίοι ομιλητές ανέδειξαν τις ιατρικές καινοτομίες που εφαρμόζονται ήδη στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς της Ιατρικής, όπως η Ογκολογία, η Ρομποτική Χειρουργική, η Ορθοπεδική, η Καρδιολογία και η Επεμβατική Καρδιολογία, η Νευρολογία και η Νευροχειρουργική, η Παθολογία, η Κοσμητική Ιατρική, η Γυναικολογία και η Παιδιατρική ενώ παρουσιάστηκε και η επιστημονική συνεργασία του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο του Yale.

Το 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, παρουσιάζει στην ομογένεια της Νέας Υόρκης, τη νέα πρωτοβουλία του Ομίλου που έχει στόχο την εξασφάλιση της υγείας των μελών της ομογένειας όταν εκείνοι επισκέπτονται την πατρίδα. Μέσω του προγράμματος «Υγεία στην Πατρίδα», διανέμεται σε όλα τα μέλη της ομογένειας μία κάρτα η οποία προσφέρει μία σειρά από δωρεάν και εκπτωτικές παροχές στα νοσοκομεία του ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξασφαλίζοντας, έτσι, την άμεση πρόσβαση στις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες του Ομίλου.

Επίσης, για 1η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται με επιτυχία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ρομποτική ηπατεκτομή, αλλά και η πρώτη διεγχειρητική κατάλυση πνευμονικών φλεβών με χρήση Cryoballoon.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments