Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας κορωνοϊός: Δωρεάν θέαση ταινιών σε παιδιά και μεγάλους

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας κορωνοϊός: Δωρεάν θέαση ταινιών σε παιδιά και μεγάλους
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας κορωνοϊός: Η διοίκηση του φεστιβάλ αποφάσισε τη διάδοση υλικού μέσω Facebook δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δική της λύση για όσους αδυνατούν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας κορωνοϊός: Μια διέξοδο από την μουντή καθημερινότητα που επιβάλλει η απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εξάπλωσης του κορωνοϊού φέρνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Μετά από απόφαση των υπευθύνων, η ταινιοθήκη του φεστιβάλ θα αρχίσει να ξετυλίγεται μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Facebook. Έτσι καθημερινά θα πραγματοποιούνται δύο προβολές, με τος υπεύθυνους του φεστιβάλ να ικανοποιούν α γούστα τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών που αυτές τις ημέρες μένουν σπίτι και αναζητούν κάτι νέο.

Πρόκειται για το OIFF Online Cinema, την διαδικτυακή πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης, όπου μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιλεγμένες ταινίες για παιδιά και νέους, ένα είδου που εισήγαγε στην Ελλάδα υπηρετεί το Φεστιβάλ για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Οι ημέρες των περιοριστικών μέτρων κατά του COVID-19 βρίσκουν όλα τα παιδιά υποχρεωτικά στα σπίτια τους, να δέχονται τον βομβαρδισμό των εικόνων της τηλεόρασης, των διαδικτυακών πλατφορμών, των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και του διαδικτύου γενικότερα. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, γίνεται αδιέξοδη, ο ποιοτικός κινηματογράφος και η κινηματογραφική εκπαίδευση μπορούν να δώσουν διεξόδους» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εμπνευστές της νέας αυτής προσπάθειας.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, λοιπόν, συνεργάζεται με την παιδική και νεανική ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου και μια σειρά παραγωγών και καλλιτεχνών του κινηματογράφου, διαμορφώνοντας ένα ποιοτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται δύο φορές τη μέσα από τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook με ανοιχτή πρόσβαση στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ για τις ελληνικές ταινίες θα υπάρχει ανοιχτή πρόσβαση σε όλο τον κόσμο.

Οι δύο ημερήσιες προβολές θα ξεκινούν στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα αντίστοιχα. Οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να συντονίζονται στο www.facebook.com/olympiafestival/

λίγη ώρα νωρίτερα, να κάνουν like και follow στη σελίδα και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να λαμβάνετε ενημερώσεις. Στην κορυφή της σελίδας θα βρείτε πάντα καρφιτσωμένη την δημοσίευση για την επόμενη προβολή. Οι ταινίες δεν προβάλλονται ξανά ή σε άλλο χρόνο, ούτε μπορείτε να δει κάποιος από την αρχή καθώς δεν πρόκειται για υπηρεσία Video On Demand. Το πρόγραμμα προβολών θα διαρκέσει έως τη λήξη των περιοριστικών μέτρων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments