Ελλάδα

Κορωνοϊός υγειονομικό υλικό: 80 τόνοι έφτασαν από την Κίνα με Antonov

Κορωνοϊός υγειονομικό υλικό: 80 τόνοι έφτασαν από την Κίνα με Antonov
Κορωνοϊός υγειονομικό υλικό: Φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού ήρθε σήμερα στην Ελλάδα από την Κίνα με ειδικά ναυλωμένο Antonov.

Κορωνοϊός υγειονομικό υλικό: Ειδικά ναυλωμένο μεταφορικό αεροσκάφος Antonov μετέφερε σήμερα στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού από το Tianjin της Κίνας για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας. Το φορτίο αποτελείτο από 200 χιλιάδες ειδικές μάσκες FPP2 και FPP3, 100 χιλιάδες στολές Tyvek, καθώς και χειρουργικές μάσκες, ασπίδες προσώπου και ποδονάρια. 

Στο σημερινό φορτίο περιλαμβανόταν, επίσης, μέρος της δωρεάς του εφοπλιστού κ. Προκοπίου αποτελούμενο από 160.000 ειδικές στολές Tyvek και αδιάβροχες.

Το κύριο μέρος της δωρεάς του κ. Προκοπίου, με 2,5 εκατομμύρια γάντια, αναμένεται αύριο με ειδική μισθωμένη πτήση. Την παραλαβή του φορτίου έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον γενικό γραμματέα Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη, και τον πρόεδρο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται, πως χθες παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε η παραλαβή υγειονομικού υλικού από την Κίνα έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για 8,34 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες φτάνοντας το συνολικό αριθμό με τις παραλαβές των προηγούμενων ημερών τις 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες από την Κίνα.

Το υγειονομικό αυτό υλικό αποκτήθηκε χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και των εργαζομένων του έναντι του κορωνοϊού. Παρόντες κατά την παραλαβή του υλικού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκτός του πρωθυπουργού ήταν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments