Ελλάδα

Κορωνοϊός πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: 120 τα θετικά κρούσματα

Κορωνοϊός πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: 120 τα θετικά κρούσματα
Κορωνοϊός πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος": Οι 120 από τους 383 επιβαίνοντες είναι θετικοί στον ιό.

Κορωνοϊός πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Θετικά στον κορωνοϊό είναι πάνω από 120 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.  Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα την Τετάρτη και από τους 383 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, μετά τα 20 κρούσματα που εντοπίστηκαν αρχικά. Στο πλοίο επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Το χρονικό της καραντίνας

Θυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα στο πλοίο είχε καταγραφεί στις 28 Μαρτίου σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το λιμενικό. Λίγο αργότερα βρέθηκε θετικός στον ιό και ένας 34χρόνος Ινδονήσιος μέλος του πληρώματος του πλοίου παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης από σκάφος του Λιμενικού καθώς νοσεί από τον κορωνοϊό. Ο συγκεκριμένος αποβιβάστηκε και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο “Σωτηρία” μαζί με έναν άλλο ναυτικό από το ίδιο πλοίο. Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι 120 είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments