Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 950 νεκροί μέσα σε μία μέρα – Ξεπέρασε τους 10.000 στο σύνολο

Ισπανία κορωνοϊός: 950 νεκροί μέσα σε μία μέρα – Ξεπέρασε τους 10.000 στο σύνολο
Ισπανία κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος το δράμα των Ισπανών, με τους Ίβηρες να μετρούν τις πληγές τους ξεπερνώντας πλέον στο σύνολο του 10.000 θανάτους από το πέρασμα της πανδημίας.

Ισπανία κορωνοϊός: Ρεκόρ που δεν ήθελε να δει ποτέ κανείς διαδραματίστηκε σήμερα στην Ισπανία. Ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό άγγιξε μέσα σε μια μέρα τους 1000 σταματώντας στους 950. Οι Ίβηρες ζουν αντίστοιχο δράμα με αυτό των Ιταλών καθώς συνολικά οι ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό ξεπερνούν τις 10.000, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμη χειρότερες ημέρες μιας και η καμπύλη ακόμη έχει αυξητικές τάσεις.

Παρά τα μέτρα περιορισμού που πλέον αφορούν σχεδόν τον έναν κάτοικο του πλανήτη στους δύο, οι απολογισμοί γίνονται ολοένα βαρύτεροι: 13.000 νεκροί στην Ιταλία, 10.000 στην Ισπανία, πάνω από 5.000 στις ΗΠΑ, 4.000 στη Γαλλία.

Ο θάνατος ενός νεογέννητου στην πολιτεία Κονέτικατ, έπειτα από εκείνους ενός βρέφους εννιά μηνών στο Σικάγο κι ενός εφήβου 13 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή είδηση για πολλούς, καθώς τα παιδιά μέχρι τώρα θεωρείτο πως δεν κινδύνευαν τόσο. Η είδηση «σου ραγίζει την καρδιά», συνόψισε ο Νεντ Λαμόντ, ο κυβερνήτης αυτής της πολιτείας των βορειοανατολικών ΗΠΑ.

«Βαθιά ανήσυχος», ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους δεν μπόρεσε παρά να διαπιστώσει την «σχεδόν εκθετική αύξηση» του αριθμού των κρουσμάτων. «Πρέπει να δείξουμε ομοψυχία και να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε τη χώρα να «μπει σε κίνηση». Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε τις προβλέψεις του: η ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, θα στοιχίσει τη ζωή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments