Οικονομία

Forthnet: Η εταιρεία που έφερε το internet στην Ελλάδα

Forthnet: Η εταιρεία που έφερε το internet στην Ελλάδα
Forthnet: Η Forthnet ξεκινά το 1995 από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη, δημιουργώντας τον πρώτο δικτυακό κόμβο στην Ελλάδα.

Forthnet: Ήταν 2 Νοεμβρίου του 1995 και η εταιρεία που έφερε το Ίντερνετ στην Ελλάδα κανει τα πρώτα της βήματα. Ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και την Minoan Lines, με την επωνυμία Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Τηλεπικοινωνιών και Τηλεματικών Εφαρμογών, διακριτικό τίτλο FORTHnet Α.Ε. και έδρα στις Βούτες Ηρακλείου.

Με όραμα της να δημιουργήσει το μέλλον της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας και αποστολή της να αποτελεί τον πρώτο πάροχο αξιόπιστων και ανταγωνιστικών συνδυαστικών υπηρεσιών στη συγκεκριμένη αγορά, η Forthnet λειτουργεί με «πυξίδα» τις αξίες της ομαδικότητας και της αποτελεσματικότητας, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται συνεχώς στις εξωτερικές συνθήκες, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο τον πελάτη και παρουσιάζοντας συνεχείς καινοτομίες.

Τα πρώτα χρόνια η ανάπτυξη της Forthnet είναι ραγδαία και στις 6 Οκτωβρίου του 2000 εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αντλώντας 16,2 δισεκατομμύρα δραχμές. Το 2004 συγχωνεύτηκε με τις θυγατρικές εταιρείες HellasNet και Internet Hellas που είχε ιδρυθεί το 1995. Τέσσερα χρόνια μετά, συγχωνεύτηκε και με την Mediterranean Broadband Access η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 2000.

Το 2008 νέος βασικός μέτοχος με 21% καθίσταται η αραβική Emirates Intrenational Tellecommunications (EIT). Τον ίδιο χρόνο εισέρχεται στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης και ξεκινάει η συνεργασία με την NOVA την οποία αποκτά με τίμημα κοντά στα 470 εκατ. ευρώ. Η Forthnet προχωρά σε δανεισμό ύψος 300 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη εξαγορά.

Το 2012 λάνσαρε την υπηρεσία Nova 3play προσφέροντας σταθερή τηλεφωνία, Internet και συνδρομητική τηλεόραση σε ένα λογαριασμό, διευρύνοντας έτσι την αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης. Από το 2016 η εταιρεία υιοθέτησε το brand Nova για όλες τις υπηρεσίες της, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, είτε αφορούν ιδιώτες, είτε επιχειρήσεις, προσφέροντας πλέον στους καταναλωτές μια ενιαία εμπειρία κάτω από ένα πολύ ισχυρό brand name.

Η Forthnet απασχολεί 1.100 εργαζομένους, διαθέτει περισσότερα από 110 καταστήματα σε 60 πόλεις, εξυπηρετεί περισσότερες από 40.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ περίπου το 16% των ελληνικών νοικοκυριών απολαμβάνουν υπηρεσίες της.

Τον Ιούνιο του 2019 ανακοινώνει ότι εισέρχεται στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO). Συγκεκριμένα προχωρά σε συμφωνία με τη Vodafone, προκειμένου να καταστεί εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (mobile virtual network operator ή MVNO) στην Ελλάδα.

Σήμερα υπάρχει η διαδικασία πώλησης των δανείων της εταιρείας από τις πιστώτριες τράπεζες και η διαδικασία αυτή μετατρέπεται σε “μονομαχία” μεταξυ των βρετανικών επενδυτικών κεφαλαίων Duet Private Equity και της BC Partners μετά και την απόσυρση της Alter Ego στις 11 Μαρτίου από τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments