Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας κορωνοϊός: Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ live από τη Βουλή

Αλέξης Τσίπρας κορωνοϊός: Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ live από τη Βουλή
Αλέξης Τσίπρας κορωνοϊός: Στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να τοποθετηθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας.

Αλέξης Τσίπρας κορωνοϊός: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: “Όλοι θα κριθούμε από τη στάση μας σε αυτή την κρίση, όταν έρθει η ώρα. Τώρα προέχει η μάχη της ζωής.  Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε τη διάθεση να περιοριστεί η διάδοση του ιού με αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Στηρίζουμε την προσπάθεια των γιατρών, τους ανθρώπους το μόχθου, όσους τραυματίζει η οικονομική λεπίδα της κρίσης.

Αλλά στηρίζουμε δεν σημαίνει δεν ασκούμε κριτική, δεν σημαίνει σιωπούμε. Ειδικά όταν υπάρχουν κραυγές αγωνίας υγειονομικών ότι δεν έχουν στηριχτεί και δεν έχουν ακόμα κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτό δεν είναι λαϊκισμός. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι απαραίτητα. Ευχαριστώ κι εγώ τους Έλληνες πολίτες που έχουν αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τα περιοριστικά μέτρα. Όμως τα μέτρα κερδίζουν χρόνο, δεν γεμίζουν τα κενά”.

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει άμεσα προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών. “Οι επόμενες μέρες θα είναι όντως κρίσιμες. Πρέπει να κινηθούμε με μεγάλη ταχύτητα ώστε κανείς να μην μείνει χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Και να αυξήσουμε τις δημόσιες κλίνες θεραπείας. Αυτή σημαίνει προσλήψεις αλλά και επίταξη ιδιωτικών κλινών θεραπείας. Κανείς δεν είπε ότι είναι κακό το ιδιωτικό σύστημα, αλλά τούτη την ώρα που προέχει η δημόσια υγεία όλοι προστρέχουμε στο δημόσιο σύστημα.

Εμείς είπαμε να επιταχθεί όλο το δυναμικό των ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων ώστε να γίνει κεντρική διαχείριση. Φυσικά να αποζημιωθούν, αλλά εδώ είδαμε να διπλασιάζεται το κόστος.  Ολοκληρώστε γρήγορα τις 2.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ που είπατε ότι θα κάνετε. Εμείς λέμε ότι δεν είναι επαρκείς, χρειάζονται 4.000. Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας”.

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments